7 semne că ai prea mult estrogen în organism Actual

7 semne că ai prea mult estrogen în organism

Estrogenul reglează ciclul menstrual și capacitatea de a rămâne însărcinată, dar aflat în cantitate prea mare nu face bine. Iată 7 semne că ai prea mult estrogen în organism.

Estrogenul este eliberat de ovare și ajută la dezvoltarea ovulelor. În plus, menține structura normală a organelor specifice trupului feminin, cum ar fi uterul, trompele uterine și vaginul.

Acest hormon joacă un rol crucial și în sănătatea inimii, a funcției creierului și a oaselor. De asemenea, s-a descoperit că menține pielea flexibilă și fără riduri.

În momentul în care nivelul de estrogen scade, din cauza menopauzei sau din cauza anumitor afecțiuni, este posibil să apară probleme osoase, ciclu menstrual neregulat, bufeuri sau apetit sexual scăzut.

În orice caz, există și situații în care se acumulează prea mult estrogen în organism. Nivelul crește de regula în perioada pubertății, dar și a sarcinii.

Cum ați putea să realizați că organismul vostru conține prea mult estrogen?

Ciclul menstrual neregulat

Aici avem două cauze, lipsa cât și excesul de estrogen, pot duce la menstruații neregulate.

Sâni chistici

Reprezintă o afecțiune non-cancerigenă, care apare ca rezultat al dereglărilor hormonale și se manifestă prin sensibilitate și umflături în sâni.

Libidoul scăzut

Motivul pentru o dorința sexuala diminuată poate fi estrogenul în exces.

Tulburare premenstruală substanțială

Cantitățile crescute de estrogen în organism, ar putea fi principalul vinovat pentru oboseală extremă, schimbări de temperament, migrene, afecțiuni gastrice sau tulburări premenstruale substanțiale.

Dureri de cap

Probabil că ați mai resimțit această problemă cu câteva zile înainte de ciclul menstrual. Motivul este legat de fluctuațiile hormonale, ceea ce înseamnă o creștere bruscă a estrogenului. În cazul în care nivelul său este întotdeauna mare, este posibil să vă confruntați cu migrene.

Slăbiciune

Oboseala care se extinde pe o perioadă mai lungă de timp și care nu dispare după odihnă, ar putea fi un indiciu al prezenței în cantități excesive a estrogenului în organism.

Episoade emoționale

Modificările hormonale vă pot influența cu totul bunăstarea emoțională, provocând schimbări neașteptate ale stării sufletești, provocând tristețe exagerată.

Citește și Alimentele care deteriorează creierul

Sursa foto