Află care sunt cele 6 alimente care vă pot ajuta să adormiți ușor.
Unele probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, nivelurile ridicate de stres, hipertensiunea arterială, afecțiunile cardiovasculare și diabetul de tip 2 pot fi provocate de tulburările grave de somn. Astfel, a dormi suficient, este esențial pentru un corp sănătos. Dacă aveți probele în a adormi ușor, înainte de a opta pentru pastile, încercați să faceți câteva schimbări în dieta voastră, adăugând aceste alimente .
Bananele
Mâncați o banană în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Cei care suferă de diabet, ar trebui să ia doar jumătate. Bananele sunt bogate în potasiu iar acesta ajută la prevenirea crampelor nocturne. De asemenea, conțin magneziu, care oferă relaxare musculară și un somn mai profund. Datorită consumului ridicat de triptofan, bananele mâncate înainte de culcare vă ajută să adormiți mult mai ușor.
Somonul
Conform studiilor, somonul este bogat în omega-3, care reduce nivelul de stres și ajută corpul să se relaxeze. Mai mult, conține vitamina B6 care creste stimularea melatoninei, hormonul somnului. Un studiu recent efectuat pe un număr de 12.000 de persoane a arătat că cei care consumă somon în mod regulat au niveluri mai mari de vitamina D, timpi de trezire mai scurți în timpul nopții și o calitate mai bună a somnului.
Ceaiul
Este bine cunoscut faptul că ceaiurile din plante pot îmbunătăți somnul. Ceaiul de mușețel, spre exemplu, are efecte calmante și poate combate tulburările de somn. Ceaiurile de mentă, lavandă și valeriană ajută corpul să se relaxeze. Foarte important de reținut este faptul că nu ar trebui să consumați ceai verde sau negru înainte de a merge la culcare, acestea vă vor ține cu siguranță treji.
Lactatele
Deficiență de calciu este un factor care vă poate împiedica să adormiți ușor. Pentru a oferi organismului dumneavoastră cantitățile necesare de calciu asigurați-vă că aveți zilnic în dieta dumneavoastră lactate.
Cireșele
În mod surprinzător, cireșele pot fi de mare folos în tratarea tulburărilor de somn. Un pahar de suc de cireșe (250 ml) poate crește considerabil nivelul de melatonină, hormonul somnului, din sânge. Acest hormon reglează așa-numitul ritm circadian (ciclul somn-veghe). Consumul de cireșe proaspete sau uscate între mese are efecte similare.
Cerealele integrale
Cerealele integrale precum orzul și bulgurul conțin cantități mari de magneziu. După cum arată multe studii, deficiența de magneziu are efecte negative asupra ciclului de somn.
Citește și Alimente care pot provoca cancer de prostată.