6 locuri instagramabile din București Magazin

6 locuri instagramabile din București

O plimbare prin București poate scoate la iveală locuri cărora nu le-am fi dat importanța sau atenția cuvenită. Capitala României ascunde clădiri istorice cu o arhitectură impresionantă, cartiere și străzi care ne transpun în diferite perioade de timp, chiar și artă urbană. Cu puțină răbdare și creativitate, putem deveni fotografi pentru o zi, observând locuri instagramabile nedescoperite încă de prea mulți. Fotografiile „de revistă” regăsite pe social media nu vor mai părea atât de greu de realizat. 

1. Cartierul Cotroceni

Cartierul Cotroceni (aici pe hartă) este un loc din București care și-a păstrat farmecul interbelic. Străzile întortocheate și liniștite ne poartă prin unul dintre cele mai elegante și boeme cartiere. Stilurile arhitecturale predominante ale zonei sunt Art Deco și Neoromânesc. Un farmec aparte îl au grădinile care odată cu venirea primăverii înfrumusețează fiecare colț. Este un loc încărcat de istorie, care merită admirat.

cartierul cotroceni -  locuri instagramabile bucuresti
Sursa foto

2. Scările Fericirii

Treptele care fac legătura între strada Alexandru Vitzu și strada Doctor Grigore Romniceanu au primit o nouă înfățișare. Denumite „Scările Fericirii”, acestea au fost vopsite în culorile curcubeului, atrăgând atât atenția trecătorilor, cât și a pasionaților de fotografie, devenind ușor, ușor unul dintre locurile instagramabile ale Bucureștiului.  

scarile fericirii - locuri instagramabile bucuresti
Sursa foto

3. Strada Pictor Arthur Verona

Strada Pictor Arthur Verona este una dintre cele mai „vii” străzi din București. Este adusă la viață prin intermediul pereților pictați de diferiți artiști foarte talentați. „Tabloul” se schimbă anual, așa că este un loc pe care îl  putem vedea sau fotografia de mai multe ori, surprinzându-ne de fiecare dată. Arta urbană atrage atenția, făcând parte din cele mai populare locuri instagramabile.

strada pictor arthur verona
Sursa foto

4. Casa Melik

Casa Melik este una dintre cele mai vechi case din București, construită în a doua jumătate a secolului XVIII. În decursul anilor, casa a beneficiat de mai multe renovări, lucru care a contribuit la consolidarea istoriei sale. Structura a rămas aproape neschimbată, arhitectura fiind tradițională românească. În acest moment, Casa Malik adăpostește Muzeul Theodor Pallady. 

casa melik
Sursa foto

5. Palatul Crețulescu

Palatul Crețulescu este o clădire istorică impresionantă, dar necunoscută sau trecută cu vederea. Această construcție realizată în stilul Renașterii franceze este amplasată lângă Parcul Cișmigiu, pe strada Știrbei Vodă, numărul 39. Palatul a aparținut Elenei Crețulescu și a fost construit sub supravegherea arhitectului Petre Andronescu.

palatul crețulescu - locuri instagramabile bucuresti
Sursa foto

6. Pasajul Macca-Villacrosse

Pasajul face legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani. Este acoperit cu sticlă, iar stilul arhitectural ne transpune într-o atmosferă de belle epoque. Acesta expune atenția la detalii și amprenta strălucitoare a vremurilor trecute. Pasajul Villacrosse poartă numele arhitectului-șef al Bucureștiului (1840-1850), Xavier Villacrosse. Nu se bucură de popularitate, însă se încadrează în tipologia locurilor instagramabile.

pasajul macca - villacrosse
Sursa foto

Citește și Biertan, satul medieval cu o poveste fascinantă

Sursa foto