<strong>7 alimente care previn și tratează ulcerul de stomac </strong> Actual

7 alimente care previn și tratează ulcerul de stomac

Ulcerul de stomac este cauzat în principal de bacteria Helicobacter pylori și poate fi tratat cu antibiotice. Există și cazuri în care este provocat de o alimentație nesănătoasă, iar cele 7 alimente prezentate mai jos pot preveni și vindeca ulcerul de stomac.

Mierea

Mierea poate ajuta la prevenția ulcerului. Aceasta poate să elimine bacteriile precum H. pylori. Cercetătorii din Noua Zeelandă au testat mierea obținută din nectarul florii Manuka pe bacterii din biopsiile ulcerelor gastrice și au descoperit că aceasta inhibă creșterea bacteriilor.

Mod de utilizare: O lingură de miere dimineața și una seara înainte de a merge la culcare.  

Legumele crucifere

Legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles și conopida pot ajuta la prevenirea ulcerului, deoarece toate conțin sulforafan, un compus care luptă împotriva H. pylori.

Mod de utilizare: O cană de broccoli crud sau gătit sau oricare dintre legumele menționate mai sus. Broccoli este bogat în vitamina C și fibre, care sunt cei mai buni aliați în lupta împotriva ulcerului.

Varza

Aminoacidul glutamină găsit în varză face ca aceasta să fie puternică în prevenirea ulcerului. Glutamina ajută la întărirea mucoasei intestinale și la îmbunătățirea fluxului de sânge din jurul stomacului, ceea ce înseamnă că poate vindeca și ulcerele.

Mod de utilizare: Zilnic 2 căni de varza cruda. Se poate bea și suc de varză crudă.

Iaurtul

Iaurtul și chefirul conțin bacterii bune care pot inhiba H. pylori și ajută la prevenirea și vindecarea rapidă a ulcerelor.

Mod de utilizare: O cană de iaurt, chefir sau orice alt produs din lapte fermentat care are culturi active cel puțin o dată pe zi. Trebuie evitate iaurturile îndulcite.

Patlagina

Patlagina face parte din familia bananelor. Este bogată în amidon, cu conținut scăzut de zahăr și trebuie gătită înainte de servire, deoarece nu este bună crudă. Patlaginale ajută la calmarea membranelor mucoase inflamate. Are proprietăți antibacteriene și de aceea poate ajuta în procesul de vindecare.

Mod de utilizare: De adăugat pătlagină la mese. De evitat pătlaginile prăjite.

Alimente bogate în fibre

Persoanele care consumă în mod regulat alimente bogate în fibre au un risc mai mic de a face ulcer. Fibrele previn ulcerul, astfel, consumarea fructelor, legumelor, cerealelor integrale și alte alimente bogate în fibre este esențială.

Mod de utilizare: Un aport de 25 până la 35 de grame de fibre pe zi. Ovăzul, orzul, perele, mazărea, care conțin mai multe fibre solubile, acționează ca o barieră între mucoasa stomacului și acizii corozivi din stomac.

Ceai de ulm alunecos

Ceaiul de ulm alunecos poate ajuta, de asemenea, la prevenirea ulcerului. Ulmul alunecos acoperă stomacul și ameliorează durerea ulceroasă.

Mod de utilizare: Câteva căni de ceai de ulm alunecos pe zi.

Citește și Carența de vitamina D la adulți

Sursa foto