<strong>7 reguli pentru o inimă sănătoasă</strong> Actual

7 reguli pentru o inimă sănătoasă

Aceste 7 reguli pentru o inimă sănătoasă au fost scrise de AHA, Asociația Americană a Inimii și trebuie reținute de toată lumea și respectate.

Dieta

Dieta recomandată este dieta dash. Dacă nu vrem să devenim cardiaci sau diabetici trebuie să mâncăm ca un cardiac sau ca un diabetic. Trebuie pus accentul pe legume, carne, fructe și se evită excesul de sare și zahăr.

Activitate fizică

Unii dintre noi merg la sala de două ori pe săptămână dar cei care au scris aceste reguli înțeleg altceva prin mișcare. 150 de minute de mișcare intensa pe săptămână, 30 de minute de alergare ușoară sau mers rapid de luni până vineri sau 75 de minute de exerciții intense sau viguroase pe săptămână.

Nicotină

Aici intră și vaporizatoarele electronice cu diferite arome, astfel, fumatul este strict interzis dacă vreți o inimă sănătoasă.

Somnul

Durata ideală de somn este între 7 și 9 ore, un somn sub 7 ore poate dăuna sănătății inimii.

BMI (Indicele de Masă Corporală)

Acesta se calculează relativ ușor, se găsesc pe internet site-uri care fac asta pentru dumneavoastră. Trebuie doar să introduceți înălțimea și greutatea. Pentru greutatea normală indicele trebuie să fie între 18,5 și 24.

Glicemie

Aici nu se referă doar la glicemie, ci și la hemoglobină glicată. Aceasta este cantitatea totală de glicemie care s-a legat de hemoglobină. Ceea ce nu va ieși într-un simplu test de glicemie. Dacă este mare, reprezintă un risc pentru a face diabet și boli cardiovasculare.

Tensiune arterială

Aceasta trebuie să fie 120/8. Dacă este mai mică sa mai mare trebuie să mergeți la doctor pentru vedea care este cauza și pentru a vă ajuta să o reglați.

Cei de la AHA susțin că doar 1 adult din 200 respectă toate cele 7 reguli, aceasta explică numărul atât de mare al celor care suferă de boli vasculare sau diabet. Toate aceste reguli vă vor ține sănătoși, nu vorbim aici de suplimente sau alte bazaconii. Necesită efort, dar respectarea lor va avea cu siguranță rezultate.

Citește și 7 alimente care previn și tratează ulcerul de stomac.

Sursa foto