8 filme bune inspirate din evenimente reale Magazin

8 filme bune inspirate din evenimente reale

Lista cuprinde opt dintre cele mai bune filme ce se bazează pe evenimente reale.

1.Prinde-mă! Dacă poți! (Catch Me If You Can)

Un tânăr în vârstă de 17 ani, Frank Abagnale Jr., jucat de Leonardo DiCaprio, devine cel mai de succes escroc din Statele Unite. Agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) și-a stabilit drept prioritate să-l prindă pe tânăr și să-l aducă în fața justiției, dar Frank se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să-și continue urmărirea.

2. Pianistul (The Pianist)

„Pianistul”, regizat de Roman Polanski, cu Adrien Brody în rolul principal, spune povestea unui muzician polono-evreu care se luptă să supraviețuiască distugerii ghetoului din Varșovia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest film foarte apreciat de critici a câștigat trei premii Oscar și un Palme d’Or.

3. O minte sclipitoare (A Beautiful Mind)

Acest film arată povestea matematicianului John Forbes Nash Jr, care era un adevărat talent, însă împovărat cu o boală mintală. Personajul jucat de Russell Crowe suferea de schizofrenie, care îi afecta viața personală și munca. Filmul a câștigat patru premii Oscar, iar performanța lui Crowe a primit multe laude din partea criticilor.

4. Ray (Ray)

Bazat pe viața legendei muzicale Ray Charles, filmul urmărește experiența lui Charles (James Foxx) pe măsură ce își croiește drumul în cariera muzicală, depășind rasismul și discriminarea de care avea parte din cauza faptului că era orb.

5. Lista lui Schindler (Schindler’s List)

Filmul spune povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri nazist care reușește să salveze o mie de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu Liam Neeson în rolul principal și regizat de Steven Spielberg, ecranizarea a câștigat șapte premii Oscar, printre care premiul pentru cel mai bun lungmetraj și pentru cel mai bun regizor.

6. Figuri ascunse (Hidden Figures)

În anul 1960, Katherine Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson lucrau la NASA, echipa de femei afro-americane având un rol vital în efortul de a trimite astronauții în spațiu, în ciuda discriminării de gen și de rasă.

7. Apollo 13 (Apollo 13)

Bazat pe misiunea Apollo 13 din anul 1970, filmul lui Ron Howard urmărește povestea a trei astronauți care se luptă cu disperare pentru a-și aduce nava înapoi în orbita Pământului după ce un rezervor de oxigen explodează, amenițând supraviețuirea lor.

8. Elisabeta, regina virgină (Elizabeth)

Personajul principal al acestui film este una dintre cele mai emblematice regine din toate timpurile. Cate Blanchett a primit o nominalizare Oscar pentru rolul Elisabetei I, care prezintă ascensiunea din prințesă într-un monarh legendar, cu ajutorul spionului Sir Francis Walsingham, iubitului ei secret și voinței sale de fier.