8 filme care au avut ca platou de filmare locații din România Magazin

8 filme care au avut ca platou de filmare locații din România

Multe dintre filmele care se bucură de succes internațional au avut ca platou de filmare diferite locații din România. Se pare că țara noastră se află printre preferințele regizorilor internaționali și mulți actori îndrăgiți au pășit pe aceleași străzi ca și noi. Iată 8 dintre filmele a căror acțiune se petrece parțial sau integral pe meleaguri românești.

1. Cold Mountain

Cold Mountain - platou de filmare
Sursa foto

Filmul Cold Mountain regizat de Anthony Minghella care îi are ca protagoniști pe Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger, a fost nominalizat la Oscar de 7 ori. Este o poveste de dragoste și război a cărei acțiune se petrece în America anilor 1860. A avut ca platou de filmare locații din județul Prahova sau județul Brașov.

2. The Brothers Bloom

The brothers bloom
Sursa foto

Este povestea a doi escroci care pun la cale o ultimă lovitură înainte de a deveni oameni cinstiți. Acțiunea aduce în lumină obiective turistice importante din România, Castelul Peleș din Sinaia și Cazinoul din Constanța. Filmul regizat de Rian Johnson îi are ca protagoniști pe Adrien Brody, Rachel Wiesz și Mark Ruffalo.

3. Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Ghost Rider - platou de filmare
Sursa foto

Este unul dintre cele mai populare filme de acțiune care îl are în prim-plan pe actorul Nicolas Cage. Alături de el apar și actori români ca Valentin Popescu, Sorin Tofan, Cristi Iacob, Constantin Pușcașu, Ioan Andrei Ionescu. Filmul a avut ca platou de filmare Castelul Corvinilor din Hunedoara, Transfăgărășan, zone apropiate de Sibiu și Târgu-Jiu.

4. One in the Chamber

One in the chamber
Sursa foto

Regizat de William Kaufman, filmul de acțiune One in the Chamber prezintă lupta dintre doua familii de mafioți prin intermediul unor asasini plătiți. În centrul acțiunii se află Aleksey Andreev interpretat de Dolph Lundgren și Ray Carver interpretat de Cuba Gooding Jr. Filmul a fost turnat atât în România, cât și în Cehia.

5. The Expendables 3

The Expendables 3 - platou de filmare
Sursa foto

Este un film de acțiune care îi reunește pe unii dintre cei mai cunoscuți și simpatizați actori, Sylvester Stalone, Mel Gibson, Jason Statham, Antonio Banderas, Arnold Schwarzenegger. Unele scene au fost filmate în Muzeul Național de Artă din București. Stonebanks și-a propus să distrugă gruparea Eroi de Sacrificiu, însă Barney are în vedere eliminarea adversarului prin aducerea de noi luptători tineri și experți în gadgeturi.

6. War Dogs

War Dogs
Sursa foto

War Dogs este o comedie bazată pe fapte reale care îi are în prim-plan pe Jonah Hill și Miles Teller și care se învârte în jurul traficului de arme. Platou de filmare pentru scene din această producție a fost Casa Poporului. Deprimant este faptul că scenariul prezintă România ca fiind, de fapt, Albania.

7. A Christmas Prince

A Christmas Prince
Sursa foto

Este o producție Netflix, filmată la Sinaia, în Castelul Peleș. Prezintă povestea de dragoste dintre prințul moștenitor al Aldoviei (o țară imaginară) și o jurnalistă din America. Pe lângă scenele relizate în Castelul Peleș, anumite pasaje sunt din Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Ateneul Român.

8. The Nun (2018)

The nun - platou de filmare
Sursa foto

Este un film horror care prezintă povestea misterioasă a unei călugărițe care s-a sinucis într-o mănăstire din România și hotărârea unei echipe de la Vatican de a cerceta incidentul. A avut ca platou de filmare Castelul Corvinilor din Hunedoara, Castelul Bethlen din Criș, Palatul Parlametului, Mogoșoaia. Protagoniștii acestei producții sunt Taissa Farmiga, Charlotte Hope, Demian Bichir.

Sursa foto

Citește și Top 10 cele mai bune filme psihologice din toate timpurile.