9 moduri în care te schimbi când ești îndrăgostit Magazin

9 moduri în care te schimbi când ești îndrăgostit

Când ești îndrăgostit, zâmbești fără niciun motiv. Întrebi oamenii cum le-a fost ziua, astfel încât să te întrebe înapoi și să poți ofta și să spui că lucrurile nu au fost niciodată mai bune. Iubirea ne face să ne schimbăm culorile părului, modul în care ne ocupăm timpul liber și chiar ne schimbă personalitatea.

Modul în care te schimbă iubirea, precum și efectele iubirii asupra creierului, au fost centrul atenției în multe studii. Citește mai departe pentru a afla cum ți se poate schimba personalitatea când ești îndrăgostit.

1. Când ești îndrăgostit, simți o combinație de fericire și anxietate

Puteți întreba cum este posibil să vă simțiți fericiți și anxioși în același timp. Dar când vine vorba de a fi îndrăgostit, orice sentimente simultane sunt foarte posibile.

Potrivit unui studiu, un individ se poate simți fericit atunci când este îndrăgostit, dar se poate simți și anxios.

2. Ești dependent de acea persoană

Dacă ați catalogat vreodată dragostea drept o dependență de care pur și simplu nu puteți scăpa, potrivit cercetătorilor, este posibil să aveți dreptate.

Iubirea eliberează în creier o substanță chimică care se simte bine. Asta asemenea oricărei alte dependențe care se strecoară în viețile noastre.

3. Când ești îndrăgostit ești capabil să-ți asumi mai multe riscuri

Nu contează dacă persoana pe care o iubești este la două uși distanță sau la două țări distanță. „Dependența” pe care o simți pentru că ești îndrăgostit te motivează să îți asumi riscuri pentru a ajunge la acea persoană. 

Acesta este semnificația expresiei „aș face orice pentru dragoste”.

4. Ești supraprotector

Un studiu a constatat că a fi îndrăgostit poate face o persoană prea protectoare de partenerul său. Vrei ca partenerul tău să fie întotdeauna în siguranță și sănătos. Deci, are sens că exagerăm puțin câteodată.

5. Când ești îndrăgostit, nu te poți concentra.

Dacă mintea ta începe să danseze în cercuri chiar și încercând să te concentrezi pe ceva obișnuit, dă vina pe dragoste. A fi îndrăgostit interferează cu capacitatea creierului de a rămâne concentrat pe o sarcină, potrivit unui studiu.

6. Ești mai încrezător

Mai simplu spus: Dragostea ne ajută să abordăm viața cu mai multă încredere. Aceasta în loc să vedem lucrurile pesimist din prima.

7. Dacă în mod normal ești nevrotic, când ești îndrăgostit te stabilizezi

Un studiu a evaluat modul în care dragostea are efecte de lungă durată asupra personalității. Au descoperit că gândirea negativă poate fi dezvățată.

Studiul s-a concentrat pe persoanele considerate nevrotice, deprimate sau anxioase. Cercetătorii au descoperit că oamenii au devenit mai stabili într-o relație amoroasă.

8. Când ești îndrăgostit, nu judeci

Te-ai întrebat vreodată de ce partenerul tău susține atât de mult, de la alegerile tale de carieră până la modul în care gestionezi un dezacord cu un prieten?

Scanările cerebrale arată că atunci când cineva primește o fotografie a persoanei pe care o adoră, cortexul frontal se oprește. Cortexul frontal este partea creierului responsabilă de judecată. Astfel, atunci când se închide, suspendă orice gândire critică sau îndoială.

9. Ești mai inteligent

Creierul îndrăgostit este unul inteligent. A fi îndrăgostit până peste cap determină centrul dopaminei creierului. Acest lucru stimulează abilitățile cognitive și motorii.

Într-un studiu, subiecții se uitau la un computer, pe măsură ce diferite nume treceau rapid pe ecran. Când numele partenerului lor a apărut pe ecran, capacitatea lor de a îndeplini sarcini dificile s-a îmbunătățit drastic.

Citește și Greșeala de la începutul relațiilor. 14 greșeli comune pe care le poți împiedica.

Sursă foto