Greșeala de la începutul relațiilor. 14 greșeli comune pe care le poți împiedica Magazin

Greșeala de la începutul relațiilor. 14 greșeli comune pe care le poți împiedica

Ți-ai dat vreodată seama mult prea târziu care a fost greșeala colosală pe care ai făcut-o într-o relație? În timp ce începutul unei noi relații poate fi distractiv și entuziasmant, primele câteva săptămâni pot ajuta, de asemenea, la determinarea viitorului relației. 

Experții au găsit câteva dintre cele mai frecvente greșeli făcute la începutul relațiilor. Citește mai departe pentru a le afla.

Greșeala #1: Îndrăgostirea prea rapidă

A trecut o săptămână și îți spui că ei sunt „aceia”.

În ultima vreme, mulți oameni nu se grăbesc să se angajeze serios. Se poate să existe chimie și o legătură. Totuși, noul partener ar putea să vadă relația doar ca o aventură pe termen scurt. Evitați să prindeți sentimentele serioase până când sunteți sigur că partenerul vede relația cu același nivel de seriozitate.

Greșeala #2: Dezvăluirea emoțiilor prea devreme

Când vine vorba de exclamații pasionale de genul: „Cred că mă îndrăgostesc de tine”, gândește-o, nu o spune.

Primele etape ale unei relații par de obicei atât de promițătoare. Totuși, chiar dacă vă simțiți profund confortabil, emoțiile vă pot fi mai avansate decât ale lor. Expertul în relații, Margaux Cassuto, are un sfat în acest sens. „Împărtășește cu partenerul tău atât cât îți împărtășește și numai dacă ți se pare corect”

Greșeala #3: Trecerea cu vederea peste propriile îngrijorări

Poate ați crezut că este ciudat cum s-a uitat la chelner/chelneriță la prima întâlnire. Poate că nu au ridicat nota de plată sau au făcut o „glumă” ciudată care nu s-a simțit bine. Dar tot farmecul lor, aspectul și inteligența compensează, nu? Greșit.

Dacă instinctul tău detectează lucruri mărunte, dar îți tot spui un anume narativ despre modul în care ați putea fi meniți unul altuia, poate duce la dezastru.

Greșeala #4: Trimiterea constantă de mesaje

Mesajele pe tot parcursul zilei sunt noul normal. Și când îți place cineva, desigur, vrei să vorbești și să auzi de la ei tot timpul. Dar mesajele compulsive pot fi o mare greșeală la începutul relațiilor. Poate fi sufocant și poate arăta lipsă de autocontrol sau disperare. 

Încercați să potriviți frecvența de trimitere a mesajelor partenerului. Asta cu excepția cazului în care ei sunt cei care exagerează. Păstrarea unui pic de mister este chiar recomandată.

#5: Curiozitatea excesivă cu privire la finanțe

Este în regulă să întrebi ce face pentru a-și câștiga existența și dacă le place slujba lor, dar nu depășiți limita. Când începeți să puneți întrebări de genul „Închiriezi sau dețineți?”, „Ce fel de mașină conduci?” Sau „Investești în piață?” va ști că căutați informații financiare. Acest lucru este ceva despre care unii oameni sunt retrași și preferă să păstreze pentru mai târziu.

Greșeala #6: Interes fals pentru hobby-urile lor

Poate puteți tolera un concert, o excursie de pescuit sau un episod de emisiune TV. Dar, dacă vă prefaceți că sunt fantastice, veți rămâne blocat cu ele pentru o vreme. Fii sincer și, la urma urmei, interesul pentru diferite lucruri păstrează relațiile interesante.

Greșeala #7: “Lipiciozitatea”

Unii oameni devin sufocanți rapid la începutul unei relații. De multe ori acest lucru este greșeala care face ca cealaltă persoană să se retragă în cele din urmă. Oamenii au nevoie de spațiu. Cu siguranță trebuie să îi oferi partenerului timp singur … fără tine.

#8: Ignorarea semnelor rele

Este tentant să trecem cu vederea trăsăturile de personalitate mai puțin decât ideale la începutul unei relații.

Fie pentru că ești îndrăgostit, fie pentru că vrei cu adevărat să se rezolve lucrurile, fie ambele. Dar nu treceți cu vederea minciuna, agresivitatea, gelozia verbalizată sau excesul de substanțe. Toate acestea pot fi semne de avertizare ale unei relații toxice viitoare.

#9: Comportamentul prea permisiv

Trecerea cu vederea a ceva de genul unei relații prea strânse între partenerul tău și fostul său în primele etape, în încercarea de a părea relaxat, se poate întoarce la tine mai târziu. Este posibil ca partenerul tău să nu înțeleagă de ce te enervează brusc. Asigură-te că îți exprimi sentimentele adevărate, în mod rațional.

Greșeala #10: Tentativa de a le prezice sentimentele

Nenumărate conversații cu prietenii încercând să analizăm și să prezicem ce simte față de tine cealaltă persoană te pot duce pe o cale greșită.

În schimb, concentrează-te pe ceea ce gândești și simți. Mulți dintre noi pierdem primele zile ale unei noi relații concentrându-ne singular pe cealaltă persoană. 

Gândiți-vă la asta ca la un interviu de angajare. Nu încercați doar să vă vindeți companiei. De asemenea, încercați să aflați dacă este și locul potrivit pentru dvs.

#11: Vorbind de rău fostele relații

Nu contează cât de mult ți-ai urât fostul. Nimeni nu vrea să te audă vorbind constant despre ultima persoană cu care ai fost. 

Și dacă vorbești despre cât de răi și nebuni erau, noul tău interes ar putea să se întrebe ce e în neregulă cu tine pentru a te întâlni cu așa o persoană. Aceasta ar fi greșeala din partea ta.

#13: Menținerea activă a profilurilor de întâlniri online

Este destul de obișnuit ca prietenii comuni să fie în aplicații de întâlnire și este o greșeală uriașă atunci când prietenul celuilalt te identifică într-o aplicație de întâlniri. 

Dezactivați contul imediat ce vă puneți de acord să fiți exclusivi.

Greșeala #14: Eforturi excesive de a impresiona

Purtarea hainelor în care vă simțiți inconfortabil, cheltuirea generoasă pe accesorii pe care nu vi le puteți permite… Îi va face doar să placă pe cineva care nu sunteți cu adevărat. Nu încercați să fiți persoana pe care credeți că o dorește. Fii încrezător în ceea ce aduci relației. Autenticitatea este cea mai bună șansă pentru construirea unei baze solide.

Citește și Dragostea: Cele 8 tipuri, cu rădăcini în greaca veche.

Sursă foto