Îmbrățișările: 7 beneficii pentru sănătate Magazin

Îmbrățișările: 7 beneficii pentru sănătate

Îmbrățișările s-au dovedit a ne face mai sănătoși și mai fericiți.

Îi îmbrățișăm pe ceilalți când suntem entuziasmați, fericiți, triști sau încercăm să îi consolăm. Se pare că sunt universal reconfortante. Ne fac să ne simțim bine.

Potrivit oamenilor de știință, beneficiile îmbrățișărilor depășesc acel sentiment cald pe care îl avem atunci când ținem pe cineva în brațe. Citește mai departe pentru a afla cum.

„Avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire. Avem nevoie de 8 îmbrățișări pe zi pentru întreținere. Avem nevoie de 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere.”

Virginia Satir

-terapeut de familie

1. Îmbrățișările reduc stresul arătând sprijin

Când un prieten sau un membru al familiei se confruntă cu ceva dureros sau neplăcut în viața lor, au nevoie de o îmbrățișare.

Oamenii de știință spun că oferirea de sprijin unei alte persoane prin atingere poate reduce stresul persoanei confortate. Poate chiar reduce stresul persoanei care oferă confortul

Într-un studiu pe douăzeci de cupluri heterosexuale, bărbaților li s-au administrat șocuri electrice neplăcute. În timpul șocurilor, femeile țineau brațul partenerilor.

Părțile din creierul fiecărei femei asociate cu stresul au prezentat activitate redusă. Dar părțile asociate cu recompensele comportamentului matern au arătat mai multă activitate.

Când îmbrățișăm pe cineva pentru a-l alina, aceste părți ale creierului nostru pot prezenta un răspuns similar.

2. Îmbrățișările pot proteja împotriva bolilor

Efectele îmbrățișărilor de reducere a stresului ar putea funcționa și pentru menținerea sănătății.

Într-un studiu la peste 400 de adulți, cercetătorii au descoperit că îmbrățișările pot reduce șansele ca o persoană să se îmbolnăvească.

Participanții cu un sistem de sprijin mai mare au fost mai puțin predispuși să se îmbolnăvească. Și cei cu un sistem de sprijin mai mare care s-au îmbolnăvit au avut simptome mai puțin severe decât cei cu un sistem de sprijin mic sau inexistent.

3. Pot spori sănătatea inimii

Îmbrățișările pot fi bune pentru sănătatea inimii. Într-un studiu, oamenii de știință au împărțit aproximativ 200 de adulți în două grupuri.

Într-un grup, partenerii romantici s-au ținut de mână timp de 10 minute și s-au îmbrățișat timp de 20 de secunde.

În celălalt grup, partenerii romantici au stat în tăcere timp de 10 minute și 20 de secunde.

Persoanele din primul grup au prezentat reduceri mai mari ale nivelului tensiunii arteriale și ale ritmului cardiac decât al doilea grup.

Conform acestor constatări, o relație afectuoasă poate fi bună pentru sănătatea inimii.

4. Pot stimula fericirea

Oxitocina este o substanță chimică din organism pe care oamenii de știință o numesc uneori „hormonul de îmbrățișare”. Asta deoarece nivelurile sale cresc atunci când ne îmbrățișăm, atingem sau stăm aproape de altcineva. Oxitocina este asociată cu fericirea și mai puțin stres.

Oamenii de știință au descoperit că acest hormon are un efect puternic la femei. Oxitocina determină o reducere a tensiunii arteriale și a hormonului de stres norepinefrină.

Un studiu a constatat că beneficiile oxitocinei au fost cele mai puternice la femeile care au avut relații mai bune și îmbrățișări mai frecvente cu partenerul lor romantic. Femeile au văzut, de asemenea, efecte pozitive ale oxitocinei atunci când își țineau sugarii îndeaproape.

5. Ajută la reducerea fricilor

Oamenii de știință au descoperit că atingerea poate reduce anxietatea la persoanele cu o stimă de sine scăzută. Atingerea poate, de asemenea, împiedica oamenii să se izoleze atunci când li se amintește de mortalitatea lor.

S-a descoperit că atingerea unui obiect neînsuflețit a contribuit la reducerea temerilor oamenilor cu privire la existența lor. În acest caz, a fost folosit un ursuleț de pluș.

6. Îmbrățișările pot ajuta la reducerea durerii

Cercetările sugerează că unele forme de atingere pot reduce durerea.

Într-un studiu, persoanele cu fibromialgie au avut 6 tratamente de atingere terapeutică. Fiecare tratament a implicat atingerea ușoară a pielii. Participanții au raportat o creștere a calității vieții și reducerea durerii.

Îmbrățișarea este o altă formă de atingere care poate ajuta la reducerea durerii.

7. Îmbrățișările ajută la comunicare

Majoritatea comunicărilor umane au loc verbal sau prin expresii faciale. Însă atingerea este un alt mod important prin care oamenii își pot trimite mesaje.

Oamenii de știință au descoperit că un străin este capabil să exprime o gamă largă de emoții către o altă persoană prin atingerea diferitelor părți ale corpului. Unele emoții exprimate in.clud furie, frică, dezgust, dragoste, recunoștință, fericire, tristețe și simpatie.

Citește și Înotul: 8 beneficii pentru sănătate.

Sursă foto