Înotul: 8 beneficii pentru sănătate Magazin

Înotul: 8 beneficii pentru sănătate

Înotul este o modalitate excelentă de a lucra întregul corp și sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, fără același impact asupra oaselor și articulațiilor.

Există o serie de beneficii pe care le puteți obține din înotul regulat. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Înotul lucrează întregul corp

Unul dintre cele mai mari beneficii ale înotului este că funcționează cu adevărat întregul corp, din cap până în picioare. Înotul crește ritmul cardiac fără a vă stresa corpul. De asemenea, tonifică mușchii și crește forța și rezistența.

2. Beneficiază și interiorului

În timp ce mușchii sunt bine antrenați, la fel este și sistemul cardiovascular. Înotul face inima și plămânii mai puternici.

Înotul este atât de bun pentru tine, încât cercetătorii spun că poate reduce riscul de deces. În comparație cu persoanele inactive, înotătorii au aproximativ jumătate din riscul de deces.

Unele alte studii au arătat că înotul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la controlul zahărului din sânge.

3. Înotul poate fi o opțiune de exercițiu în siguranță

Înotul poate fi o opțiune sigură de exerciții pentru persoanele cu artrită, leziuni, dizabilități sau alte probleme care îngreunează exercițiile cu impact ridicat.

Înotul poate chiar ajuta la reducerea durerii sau la îmbunătățirea recuperării după o accidentare. Un studiu a arătat că persoanele cu osteoartrită au raportat reduceri semnificative ale durerii și rigidității articulare după angajarea în activități precum înotul și ciclismul. De asemenea, au experimentat mai puține limitări fizice.

Au existat puține sau deloc diferențe în beneficiile dintre cele două grupuri. Deci, înotul pare să aibă multe dintre aceleași beneficii ca și exercițiile terestre prescrise frecvent.

4. Este o opțiune bună pentru persoanele cu astm

Mediul umed al piscinelor interioare face din înot o activitate excelentă pentru persoanele cu astm. Exercițiile de respirație asociate cu acest sport, cum ar fi menținerea respirației, pot contribui la extinderea capacității pulmonare și la controlul respirației.

Unele studii sugerează că înotul poate crește riscul de astm din cauza substanțelor chimice utilizate pentru tratarea bazinelor. Discutați cu un medic despre riscurile potențiale ale înotului dacă aveți astm. Dacă este posibil, căutați o piscină care utilizează apă sărată în loc de clor.

5. Este benefic pentru persoanele cu scleroză multiplă (SM)

Persoanele cu scleroză multiplă (SM) pot considera, de asemenea, benefice înotul. Apa face membrele plutitoare, ajutându-i să le susțină în timpul exercițiului. Apa oferă, de asemenea, o rezistență ușoară.

Într-un studiu, un program de înot de 20 de săptămâni a dus la reducerea semnificativă a durerii pentru persoanele cu SM. Acești oameni au prezentat, de asemenea, îmbunătățiri cu simptome precum oboseala, depresia și dizabilitatea.

6. Înotul arde calorii

Înotul este un mod eficient de a arde calorii. O persoană de 80 kg arde aproximativ 423 de calorii pe oră în timp ce înoată face ture într-un ritm scăzut sau moderat. Aceeași persoană poate arde până la 715 calorii pe oră înotând într-un ritm mai alert. O persoană de 100 kg care face aceleași activități ar arde între 528 și 892 de calorii pe oră. O persoană de 120 kg arde între 632 și 1.068.

Pentru a compara aceste cifre cu alte activități populare cu impact redus, aceeași persoană de 80 kg ar arde în jur de 314 calorii mergând cu 5,6 km pe oră timp de 60 de minute. Yoga ar putea arde doar 183 de calorii pe oră.

7. Îmbunătățește somnul

Înotul poate ajuta la un somn mai bun noaptea.

Într-un studiu, adulții în vârstă cu insomnie s-au angajat în exerciții aerobice regulate. Participanții au raportat atât o creștere a calității vieții, cât și a somnului.

Aproape 50% dintre persoanele în vârstă au un anumit nivel de insomnie. Studiul s-a axat pe toate tipurile de exerciții aerobice, inclusiv eliptice, Stairmaster, biciclete, piscină și videoclipuri de exerciții.

Înotul este accesibil pentru o gamă largă de oameni cu probleme fizice care fac alte exerciții, cum ar fi alergarea, mai puțin atrăgătoare. Acest lucru poate face din înot o alegere bună pentru adulții mai în vârstă care doresc să-și îmbunătățească somnul.

8. Înotul ajută la gestionarea stresului

Cercetătorii au chestionat un grup de înotători imediat înainte și după înot. Dintre cele 101 persoane chestionate, 44 au raportat că sunt ușor deprimate și că simt stresul legat de viață. După înot, numărul persoanelor care încă au declarat că se simt stresate a scăzut la doar opt.

Trebuie făcute mai multe cercetări în acest domeniu. Totuși, cercetătorii concluzionează că înotul este un mod potențial puternic de a ameliora rapid stresul.

Citește și Yoga: Top 12 beneficii pe care le poate aduce sănătății.

Sursă foto