9 Sfaturi prin care putem să ne menținem ochii sănătoși Actual

9 Sfaturi prin care putem să ne menținem ochii sănătoși

Oamenii trebuie învățați încă din fragedă vârstă că sunt datori să-și mențină ochii sănătoși, prin urmare să respecte cele 9 sfaturi.

India are cea mai mare rată de nevăzători din lume. Este vorba despre o treime din populația nevăzătoare a lumii și se așteaptă ca aceste cifre să crească și mai mult. Trist este faptul că, mai mult de 80% dintre cazuri ar fi putut fi prevenite sau tratate. Toate acestea s-au întâmplat pentru că oamenii nu au primit o educație în acest sens. Prin urmare, nu există o singură mantră pentru a ne menține ochii sănătoși, dar trebuie să ținem neapărat cont de următoarele 9 sfaturi.

  1. Dacă doctorul a recomandat purtarea ochelarilor de vedere, este important să îi folosiți cu regularitate. Aceștia vor ajuta mușchiul ocular să nu facă efort suplimentar.
  2. Dacă utilizați lentile de contact, curățați-le înainte și după utilizare. Nu folosiți niciodată apă de la robinet, ci doar soluția specială indicată de doctor. Nu trebuie să dormiți cu lentilele de contact. Dacă utilizați lentile de unică folosință zilnice sau lunare, utilizați-le numai pentru perioada prescrisă de doctor.
  3. Purtarea ochelarilor pentru corecția vederii este absolut necesară pentru copiii mici, în caz contrar aceștia pot dezvolta ambliopie (cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de ochi leneș). Și dacă aceasta nu este tratată la o vârstă adecvată (adică, de obicei, primii ani ai copilăriei), poate duce la deficiență vizuală permanentă. Și nu există nici un leac pentru aceasta.
  4. Dacă observați la copil o mișcare neobișnuită a ochilor, sau că își freacă frecvent ochii, consultați un oftalmolog.
  5. Acest sfat este pentru adulții care folosesc în mod obișnuit medicamente fără prescripție medicală pentru roșeața ocazională sau mâncărimea ochilor. Acestea fac de obicei mai mult rău decât bine. Picăturile pentru ochi/urechi ușor disponibile (cum ar fi ciplox-D) conține steroizi. Ele pot provoca probleme precum infecții de cornee și glaucom. Pentru cei curioși, da, astfel de medicamente sunt ușor disponibile fără prescripție medicală în India.
  6. Este extrem de important pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau diabet zaharat să facă controale oculare regulate. Se recomandă „cel puțin” un control „anual”.
  7. Nu este nevoie să stropiți ochii cu apă pentru a-i spăla. Ochii noștri au un sistem perfect pentru a scoate în mod regulat substanțele nedorite. Desigur, în cazul în care vă intră ceva în ochi, cum ar fi particule de praf, îi puteți spăla cu apă, dar spălarea zilnică nu face bine și chiar poate dăuna ochilor.
  8. Dacă, din greșeală, intră vreo substanță chimică în ochi, ar trebui să-i spălați imediat. Dacă aveți apă distilată sau de băut în preajmă, este grozav, dacă nu folosiți apă de la robinet. Și apoi mergeți de urgență la doctor.
  9. Mâncați sănătos. Hrana sănătoase este la fel de importantă pentru ochi la fel cum este pentru orice alt organ al corpului.

Citește și Oamenii de știință au descoperit „gena anxietății” în creier.

Sursa foto