A murit cel mai murdar om din lume – Amou Haji Actual

A murit cel mai murdar om din lume – Amou Haji

Un pustnic numit de mass-media drept „cel mai murdar om din lume” a murit la vârsta de 94 de ani, la doar câteva luni după ce s-a spălat pentru prima dată în zeci de ani.

Amou Haji refuzase să folosească apă și săpun timp de mai bine de jumătate de secol, temându-se că acest lucru îl va îmbolnăvi.

Iranianul, care locuia în provincia sudică Fars, evitase încercările anterioare ale sătenilor de a-l curăța.

Dar, spune presa locală, Amou Haji a cedat în sfârșit presiunii și s-a spălat în urmă cu câteva luni.

Potrivit agenției de presă a Iranului IRNA, el s-a îmbolnăvit la scurt timp după aceea și a murit duminică.

Într-un interviu anterior, acordat publicației Tehran Times în 2014, el a dezvăluit că masa lui preferată era porcul și că locuia între o gaură în pământ și o baracă de cărămidă construită de vecinii îngrijorați din satul Dejgah.

El a spus pentru presă la acea vreme că alegerile lui neobișnuite se datorau „eșecurilor emoționale” când era mai tânăr.

Anii în care nu s-a îmbăiat l-au lăsat cu pielea acoperită de „funingine și puroi”, a spus IRNA, în timp ce dieta sa consta din carne putrezită și apă insalubră băută dintr-un bidon vechi de ulei.

De asemenea, îi plăcea să fumeze, fiind fotografiat cel puțin o dată pufând mai mult de o țigară deodată.

Încercările de a-i face baie sau de a-i oferi apă curată de băut l-au întristat, a spus agenția de presă.

Cu toate acestea, dacă deține recordul pentru că a trecut cel mai mult timp fără să facă baie a fost o chestiune de dezbatere. În 2009, au existat rapoarte despre un indian care – la acel moment – nu s-a spălat sau periat pe dinți timp de 35 de ani. Ce sa întâmplat cu el de atunci nu a fost imediat clar.

sursă foto

Citește și Evenimentul istoric care nu poate fi nici astăzi explicat de oamenii de știință.