ABC Tours – tendințe de vacanță 2021 Interviuri

ABC Tours – tendințe de vacanță 2021

Astăzi stăm de vorbă cu Iaroscenco Andrei de la ABC Tours. Aflăm tendințele de vacanță din 2021, curiozități despre implicațiile unui touroperator față de furnizorii lui direcți și care este comportamentul de consum în ceea ce privește turismul.

Care sunt avantajele achiziționării unui sejur de la o agenția de turism față de crearea unei vacanțe pe cont propriu?

În primul rând aș menționa prețul de achiziție întrucât ca și agenție avem niște contracte semnate cu furnizori mari interni și externi, iar prețul de vânzare pentru turiști ajunge să fie mult mai mic decât dacă aceștia își cumpară pe cont propriu vacanța. De asemenea, dacă apelezi la niște specialiști în domeniu, te „lași pe mâna lor”. Nu vei mai avea stres, timp pierdut sau nu vei mai uita să adaugi extra-uri cum ar fi asigurări medicale sau checkin-uri. În ultima vreme pe lângă cele de mai sus, ne ocupăm ca și agenție și de formalitățile legate de Covid (informarea turiștilor cu privire la restricțiile de călătorie precum și completarea pentru aceștia de documente de tip PLF).

Există cerere pentru perioada sărbătorilor de iarna?

Deja există cereri pentru revelion și pentru concedii la ski pentru iarna viitoare însa dacă ne uităm ca și comparație față de anii trecuți, rezervările se fac predominant din aproape în aproape pentru ca turiștii să fie confortabili și să cunoască eventualele restricții ce pot apărea pentru țara de destinație dorită.

Care sunt cele mai populare destinații turistice pentru Crăciun – Revelion 2021?

Piețele și târgurile de Crăciun din marile orașe europene sunt foarte căutate și de asemenea există un interes foarte mare pentru un sejur exotic în Maldive întrucât și anul acesta se vor continua pachetele de tip charter către această destinație. Pachetul include zbor direct București-Male (Maldive) și cazare 6 nopți într-un cadru de poveste.

A fost sesizată o creștere a cererilor pentru destinații interne având în vedere situația actuală?

Începând cu primăvara anului 2020 a existat într-adevăr o creștere considerabilă pentru vacanțe în România. În oferta noastră au intrat foarte multe Pensiuni și hoteluri noi care se ridică la standarde foarte înalte.

Care au fost cele mai populare destinații interne?

In zona de litoral aș menționa hotelul din zona Venus Olimp – Novum by the sea. Lista continuă în țară cu hotelurile Amfiteatrul Transilvania, Hadar Chalet, Balvanyos Resort and Spa și Ravens Nest.

Cum s-a schimbat comportamentul de consum în ultimii 5 ani?

Dacă acum 5 ani de zile turiștii români se orientau cel mai adesea către destinații apropiate de țara noastră cum ar fi Turcia și Grecia unde alegeau un resort all inclusive, în momentul de față sunt mult mai mulți care caută sejururi exotice în zona asiatică: insulele Seychelles, Maldive, Bali, Mauritius, dar și destinații îndepărtate din zona Mării Caraibelor cum ar fi St Barths sau Santa Lucia. Pe timpul iernii există cerere foarte mare pentru Dubai întrucât este la distanță de doar 4 ore de zbor de București și este o destinație unde se poate îmbina foarte bine relaxarea la plajă cu ieșiri la restaurante foarte bune și shopping.

Ce tip de vacanță preferă românii? Sunt interesați de cele culturale sau mai degrabă de cele de relaxare?

În mod clar cei care merg în vacanță pentru relaxare îi depășesc în mare procent pe cei care călătoresc în scop cultural. În acest sens există o diferență de 70% vs 30% în favoarea categoriei care merge către relaxare.

Sursa foto: ABC Tours

Cum se diferențiază agenția dumneavoastră de cele existente pe piață?

În primul rand experiența și vechimea noastră pe piața din România. Suntem printre primele agenții de turism deschise în România, cu vechime din anul 1992. Faptul că am rezistat pe piață de aproape 30 de ani certifică faptul că suntem o agenție pe care te poți baza, o agenție care și-a format o bază de clienți care revin an de an și care ne recomandă la rândul lor mai departe. Avem contracte cu parteneri serioși atât din țară cât și din străinătate și oferim turiștilor noștri cele mai bune sfaturi și recomandări pentru a beneficia de o experiență foarte frumoasă în vacanță.

Care a fost cea mai excentrică vacanță oferită în ultima perioadă?

Un sejur de 3 săptămâni în zona Polinezia Franceză – Bora Bora, în care s-au schimbat 3 insule și 3 hoteluri de top.

Ce părere aveți despre noul trend cu vacanțele spațiale? Îl considerați fezabil?

Considerăm că va mai dura foarte mult timp până ca aceste călătorii să ajungă fezabile și să fie accesate la prețuri decente.

Citește și Vlad Eftenie – despre arta fotografică și storytelling vizual.

Sursă foto: ABC Tours