Adaptarea cadrelor didactice la condițiile actuale Actual

Adaptarea cadrelor didactice la condițiile actuale

Ludovic Orban a declar că este nevoie de adaptare și înțelegere din partea cadrelor didactice. Acestea vor trebui să predea atât copiilor din clasă, cât și copiilor care vor urmări lecțiile online.

„E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor. Trebuie să se adapteze. Trebuie să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru. Sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru. Mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii. Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe. Au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizaţii neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creştere a competenţelor digitale şi, permanent, trebuie să înveţe”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, prim-ministrul a pus accentul pe apariția și utilitatea manualelor interactive.

„Vor fi lecţii care vor fi difuzate online, sunt manuale… Manualele, de asemenea, vor fi accesibile şi online. S-au făcut manuale interactive – o să fie o premieră, am înţeles – care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul… şi chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi – examen de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiţii -, şi am încredere că vor contribui la o redeschidere a şcolilor care să fie în beneficiul elevilor”, a mai declarat prim-ministrul. 

Este o situație dificilă care necesită adaptabilitate și atenție din partea cadrelor didactice.

Recomandări pentru cadrele didactice

Conform Digi24, există anumite recomandări pe care ministrul Educației le oferă profesorilor. Una dintre acestea este de a renunța la folosirea catalogului în timpul orelor. Trecerea notelor și a absențelor se poate realiza la sfârșitul cursurilor. O altă recomandare este utilizarea unui catalog sau a unei condici electronice.

Sursa foto

Citește și Avertizări pentru kit-ul împotriva COVID-19