Airbnb, acuzat de discriminare Actual

Airbnb, acuzat de discriminare

Câțiva turiști francezi se pregătesc să depună o plângere pentru discriminare, susținând că le-au fost refuzate rezervările făcute pe site-ul Airbnb din cauza numelor nord-africane.

Jurnalistul francez Merwane Mehadji a declarat că discriminarea s-a întâmplat în momentul în care rezervările au fost făcute. „Am vrut să îmi rezerv un apartament sau o casă în Marsilia pe Airbnb sau Abritel”, a spus acesta. În două rânduri, rezervarea și plata au fost acceptate, însă au fost imedia tanulate de către proprietar fără niciun motiv.

„Două sau trei zile mai târziu, am văzut online că datele pe care am dorit să le rezerv sunt din nou disponibile”, a adăugat Mehadji. „Ceva nu părea potrivit și oamenii din jurul meu spunea că e din cauza numelui și a prenumelui pe care le-am dat”. El a spus că i-a cerut unui prieten, care nu avea nume nord-african, să își rezerve aceleași date, iar proprietarul a răspuns în decurs de o jumătate de oră că acele date erau disponibile. „Vă dați seama că, de fapt, se pune problema discriminării”, este de părere jurnalistul.

Când acesta a scris pe Twitter despre experiența sa, a spus că sute de oameni l-au contactat, plângându-se de același lucru. „Extistă mulți oameni cărora li se întâmpla astfel de lucruri în fiecare zi”, a spus Mehadji.

Madjid Messaoudène, reprezentant al primăriei Saint-Denis, a declarat că și el a fost de două ori în aceeași situație, de a fi discriminat, din cauza numelui său pe site-urile de rezervări online. El a adăugat că acum a devenit o practică obișnuită să le ceară prietenilor cu nume franceze să îi facă rezervările.Samuel Thomson, de la federația antidiscriminare „Maisons de Potes”, a declarat că intenționează să urmărească cazurile prin intermediul instanțelor. El a spus că proprietarul ar putea primi o amendă de până la 45.000 de euro și trei ani de închisoare, dacă este condamnat. În timp ce proprietarul casei a fost considerat parte responsabilă, Thomson a adăugat că dacă o platformă online era conștientă de astfel de practici discriminatorii și nu a acționat în niciun fel, ar putea considerată o complicitate.Airbnb a dat un răspuns oficial, spunând că lucrează să crească gradul de conștientizare a discriminării și nu s-a confruntat niciodată cu o plângere legală împotriva unei presupune discriminări.

(sursă foto: financialtribune)