Amsterdam s-a săturat de turiști și vrea să interzică Airbnb Actual

Amsterdam s-a săturat de turiști și vrea să interzică Airbnb

Amsterdam, orașul unde nicio plăcere nu este interzisă și, totodată, una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii, pregătește creșteri de taxe pentru turiști, pentru evita supraaglomerarea orașului. În ultimii ani, numărul de vizitatori a ajuns să fie mai mare decât numărul total de locuitori ai țări.

Coaliția Grupul Verzilor sau GroenLinks a anunțat o serie de măsuri, inclusiv una care vizează, în mod direct, Airbnb, o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Aceștia vor să interzică Airbnb în zonele aglomerate, și să limiteze la 30 de zile închirierea de locuințe de anul viitor.

Mai mult decât atât, începând din 2019, taxele pentru vizitatori vor fi majorate la 7%, ceea ce ar trebui să aducă la bugetul local, în fiecare an până în 2022, aproximativ 105 milioane de euro.

Autoritățile olandeze ar urma, astfel, exemplul Barcelonei și al Veneției, care au impus măsuri mai dure pentru a încerca să limiteze numărul turiștilor, după ce locuitorii acestor orașe s-au plâns în repetate rânduri că sunt „sufocați” de numărul extrem de mare de vizitatori, dar și că orașele lor sunt distruse din cauza supraaglomerării.

„Amsterdam este, înainte de toate, un oraș în care să locuiești și să lucrezi, apoi este și o destinație turistică.”, a declarat Yvette Hofman, purtătoarea de cuvânt a GroenLinks.

Anul acesta, peste 18 milioane de turiști sunt așteptați să viziteze capitala europeană.

(sursă foto: Forbes)