Alimentația corectă pentru persoanele cu colesterol ridicat Actual

Alimentația corectă pentru persoanele cu colesterol ridicat

Află care sunt recomadările pentru persoanele cu colesterol ridicat. Astăzi, găsim o mulțime de articole care ne prezintă informații corecte sau mai puțin corecte despre nivelul optim al colesterolului din sânge.

Mulți oameni devin îngrijorați doar când aud cuvântul „colesterol”, în ciuda faptului că acesta este o substanță esențială pentru organismul nostru, care se găsește în toate celulele noastre. Este un compus gras care este produs parțial de ficat și parțial de alimente.

De regulă se vorbește despre colesterol „bun” și „rău”, ceea ce nu este tocmai exact pentru că avem nevoie de ambele tipuri. Diferența este că există lipoproteine cu densitate mică și lipoproteine cu densitate mare. Densitatea scăzută este cea care transportă colesterolul din ficat la celule și apoi îl readuce în ficat. Unele dintre celulele adipoase se pot acumula în pereții vaselor de sânge și acest lucru poate provoca boli de inimă sau boli vasculare.

Lipoproteinele cu densitate mare, pe de altă parte, preiau colesterolul în exces din sânge sau celule și îl transportă înapoi în ficat, de unde este apoi pus din nou în circuit. Acest lucru înseamnă că de fapt protejează vasele de sânge împotriva depunerilor.

Ce alimente conțin mult colesterol?

Ar trebui să fim atenți la conținutul de colesterol al alimentelor, astfel încât să putem face o alegere bună. De exemplu, consumul de carne grasă, untura, unt, ouă și lapte bogat duc la un nivel ridicat de colesterol. Desigur, asta nu înseamnă că nu le putem mânca niciodată, ci că trebuie să le consumăm în cantități moderate.

Care este nivelul optim de colesterol în sânge?

Din păcate, nu este posibil să precizăm nivelul optim de colesterol în acest articol, ci mai degrabă să acordăm atenție altor factori care ar putea să fie riscanți, cum ar fi: supraponderalitatea, fumatul, hipertensiunea arterială sau diabetul.

Cum ne afectează colesterolul organismului?

Când excesul de colesterol se depune pe pereții vaselor, apare vasoconstricția. Prin urmare, vasele de sânge nu pot transporta suficient sânge, celulele nu primesc suficient oxigen și organele noastre încep să se deterioreze. Obstrucția vasculară poate provoca tromboză, accident vascular cerebral și atac de cord. Știind toate acestea, nu trebuie să ne panicăm, ci să fim atenți la sănătatea corpului nostru. Putem să începem în primul rând să consumăm alimentele care scad nivelul colesterolului din sânge, cum ar fi:

  • Semințe de dovleac sau ulei din semințe de dovleac
  • Măsline sau ulei de măsline
  • Pește sau ulei de pește

Citește și Alimente cu conținut ridicat de antioxidanți

Sursa foto