Alimente cu conținut ridicat de antioxidanți Actual

Alimente cu conținut ridicat de antioxidanți

Există o mulțime de alimente cu conținut ridicat de antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși produși în corpul nostru. Aceștia ne apără celulele de molecule potențial dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi.

Iată lista de alimente care conțin antioxidanți:

Strugurii negri conțin resveratrol. Resveratrolul scade inflamația și combate stresul oxidativ prin activarea SIRT-1. SIRT-1 este o enzimă care a fost legată de repararea ADN-ului și răspunsul pozitiv la stresul oxidativ, funcția mitocondrială și biogeneză.

Ardeiul roșu, citricele, cartofii și fructele de pădure. Chiar dacă fructele de pădure nu sunt primul aliment care ne vine în minte când ne gândim la vitamina C, ele conțin cantități ridicate de vitamine, dar cu precădere C, care este esențială pentru producerea de colagen și este, de asemenea, unul dintre cei mai buni antioxidanți.

Cafeaua. Aceasta conține cofeină, un antioxidant care protejează pielea împotriva razelor UV și încetinește fotoîmbătrânirea pielii. (Totuși, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să bem cafea tot timpul, deoarece știm că orice consumat în exces nu este bun pentru sănătatea noastră.)

Roșiile conțin acid ferulic, un antioxidant puternic care ajută la protejarea pielii de razele UV și de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule foarte instabile, cu apetit pentru electroni. Ei tind să fure electroni din orice altă moleculă pe care o pot găsi, inclusiv ADN-ul, ceea ce duce la modificări negative ale corpului nostru. În piele, ei sunt responsabili pentru procesul de îmbătrânire.

Alunele, grâul, uleiul/semințele de floarea soarelui, caviarul roșu, gălbenușurile de ou și migdalele, toate acestea conțin bine cunoscutul antioxidant – vitamina E. Esențial în îngrijirea pielii, are și un efect liniștitor datorită lipidelor și ajută la reținerea umidității.

Citește și Dieta cea mai bună. Care ți se potrivește mai bine?

Sursa foto