Alimente care au un nivel ridicat de colagen Actual

Alimente care au un nivel ridicat de colagen

Pentru a avea o piele sănătoasă și minunată este nevoie de colagen, nu creme sau suplimente alimentare „minune”, ci colagen natural obținut prin consumarea de alimente cu conținut ridicat de colagen.

Sigur, și suplimentele care conțin colagen pot contribui la întreținerea pielii noastre, dar simpla lor utilizare nu vi fi un real folos, este foarte important să consumăm alimentele potrivite pentru a obține rezultatele scontate.

Colagenul este proteina care conferă pielii noastre structură și elasticitate. Gândiți-vă la el ca la un lipici care leagă toate tendoanele, mușchii, pielea și ajută de asemenea la buna funcționare a sistemului digestiv. Problema apare însă pe măsură ce îmbătrânim, atunci începe ușor, ușor să scadă producția de colagen și să apară ridurile.

Consumul de alimente bogate în colagen sau alimente care stimulează producția de colagen sunt cele care oferă cele mai bune rezultate când vine vorba despre asimilarea colagenului în organismul nostru. Astfel, trebuie să consumăm mai mult din următoarele alimente:

Legume verzi

Acestea sunt pline de vitamine și au proprietăți antioxidante care mențin pielea tânără și sănătoasă. Data viitoare când faceți o salată sau un sandviș asigurați-vă că adăugați niște kale, roșii și ardei gras.

Pește

Somonul, heringul și sardinele conțin acizi grași omega 3. Acești acizi grași protejează pielea de cancerul de piele, menținând-o în același timp tânără. Încercați să adăugați pește în alimentația voastră, de cel puțin 4 ori pe săptămână.

Nuci și semințe

Data viitoare când luați o gustare, asigurați-vă că este vorba despre nuci și semințe. La fel ca și peștele, acestea conțin omega 3. Principala diferență dintre ele este că nucile au mult mai multe calorii și mai puține proteine, așa că trebuie să aveți grijă la cantitatea pe care o consumați, excesul poate aduce kilograme în plus.

Fructele de pădure

Acestea sunt o sursă excelentă care ajută la producerea de colagen datorită conținutului lor de acid elegic. Se știe că afinele conțin  mai multă vitamina C decât portocalele.

Alte resurse alimentare excelente pentru producerea de colagen sunt usturoiul, cafeaua, ouăle și carnea. Un ultim lucru pe care trebuie să-l menționez este și stilul de viață. Exercițiile fizice, stresul și lipsa somnului joacă un rol important în sănătatea pielii dar și în sănătatea întregului organism.

În același timp trebuie să reducem carbohidrații, zahărul și alcool din dieta noastră. Adoptați un stil de viață și o dietă inteligentă.

Citește și Beneficii documentate ale consumului de oțet de mere.

Sursa foto