Beneficii documentate ale consumului de oțet de mere Actual

Beneficii documentate ale consumului de oțet de mere

Beneficii documentate ale consumului de oțet de mere sunt cunoscute de mai multe secole, acesta se folosește ca remediu pentru diferite afecțiuni de sănătate.

Oțetul de mere se face prin fermentarea merelor, care transformă zaharurile în acid acetic – principalul ingredient activ. Beneficiile aduse de consumul acestui oțet sunt multe, inclusiv scăderea în greutate, un control bun asupra cantității de zahăr din sânge și îmbunătățirea sănătății inimii.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale oțetului de mere este ajutorul pe care îl oferă la scăderea în greutate. Unele studii au arătă că un consum de 30 de ml de oțet de mere înainte de masă poate ajuta la reducerea apetitului și la reducerea aportului de calorii. În plus, acidul acetic din oțetul de mere poate ajuta la creșterea ratei de ardere a grăsimilor și la reducerea cantității de grăsime acumulată în organism.

Oțetul de mere poate avea un impact pozitiv asupra controlului zahărului din sânge. Dacă se consumă înainte de masă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce poate fi de mare folos pentru persoanele cu diabet de tip 2. Desigur, este important ca persoanele care au diabet să consulte medicul înainte de a consuma oțetul de mere înainte de masă, deoarece poate fi contraindicat dacă se urmează un anumit tratament medicamentos.

Oțetul de mere poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății inimii. Consumul regulat de oțet ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea nivelului de colesterol, ambele afecțiuni fiind factori de risc pentru bolile de inimă. Acidul acetic din oțetul de mere ajută, de asemenea, la îmbunătățirea funcției endoteliului, care este căptușeala interioară a vaselor de sânge.

Oțetul de mere poate avea beneficii și pentru sănătatea pielii. Proprietățile acide ale acestuia pot ajuta la exfolierea pielii și la reducerea acneei și a altor pete. În plus, proprietățile antibacteriene pot ajuta la reducerea riscului de infecție, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să fie atente când aplică local oțetul, deoarece acesta poate provoca iritații.

Oțetul de mere poate avea, de asemenea, beneficii pentru sănătatea orală. Proprietățile acide ale lui pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare, pe care le avem în gură, reducând riscul cariilor și bolilor gingiilor. Mare grijă când consumați oțetul, cantitățile prea mari pot eroda smalțul dinților și pot provoca sensibilitate dentară.

Deși oțetul de mere poate avea unele beneficii pentru sănătate, este important să-l consumați cu moderație și cu prudență. Oțetul de mere este foarte acid și consumat în cantități mari sau nediluat poate provoca leziuni ale esofagului și smalțului dinților și poate interacționa, de asemenea, cu anumite medicamente. Este indicat să discutați cu un medic înainte de a adăuga oțetul de mere în dieta dumneavoastră, mai ales dacă aveți orice afecțiune medicală sau dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

În concluzie, consumul de oțet de mere a fost asociat cu mai multe beneficii, cum ar fi pierderea în greutate, controlul zahărului din sânge, sănătatea inimii, sănătatea pielii și sănătatea orală. Cu toate acestea, este important de menționat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste studii și trebuie menționat că efectele oțetului pot fi mici,  nu semnificative pentru toată lumea.

Citește și Testosteron – Cum să crești în mod natural nivelul testosteronului în corp.

Sursa foto