Cauza principală a atacului de crod este de cele mai multe ori problema arterelor blocate. Menținerea acestorartere în stare bună de funcționare este vitală.
Arterele sunt cele mai mari vase de sânge din corpul uman și sunt responsabile pentru furnizarea oxigenului și a nutrienților către fiecare organ, țesut și celulă în parte.
Alimentele care ajută la deblocarea arterelor sunt:
Spanacul
Spanacul este o sursă excelentă de magneziu. Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de magneziu pentru a funcționa corect. Acest aliment, esențial, este necesar pentru repararea țesutului muscular și a nervilor, metabolizarea glucozei, reglarea răspunsului la insulină și este deosebit de important pentru sănătatea inimii. Aceasta se datorează în special faptului că magneziul este implicat în reacțiile biochimice care provoacă inima să bată.
Potrivit cercetărilor, persoanele care au nivelul de magneziu ridicat au mai puține șanse să sufere de hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale sau diabet.
Deficiența de magneziu, pe de altă parte, a fost legată de un risc crescut de aritmii (bătăi neregulate ale inimii), ateroscleroză (întărirea arterelor), disfuncție endotelială (deteriorarea mucoasei arteriale) sau moarte subită cardiacă.
O porție de 200 grame de spanac conține aproape 40% din valoarea zilnică recomandată de magneziu și este, de asemenea, bogată în alți nutrienți. Experții consideră că până la 80% din populația Statelor Unite are deficit de magneziu. Semințele de dovleac, migdalele, avocado și ciocolata neagră cu 75-85% cacao sunt, de asemenea, bogate în magneziu.
Ceaiul verde
Aceasta este singura băutură considerată că oferă sănătate „deplină” organismului uman. Pe lângă faptul că îmbunătățește funcția creierului, protejează împotriva bolilor neurodegenerative și combate cancerul.
Orice tip de ceai verde este potrivit, atâta timp cât este în frunze vrac și organic. Ceaiul negru și ceaiul oolong sunt, de asemenea, bune pentru inima ta.
Conform concluziilor unui studiu efectuat pe 40.530 de adulți japonezi, persoanele care au băut mai mult de cinci căni de ceai verde pe zi au avut un risc cu 26% mai mic de deces din cauza atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale decât cei care au consumat mai puțin de o ceașcă pe zi.
Catechinele, care sunt polifenoli găsiți în frunzele de ceai verde luptă împotriva stresului oxidativ și a inflamației. Acestea fiind cauzele principale ale multor boli, inclusiv al bolilor de inimă. Principala catechina activă a ceaiului verde este galatul de epigalocatechină (EGCG).
Este demonstrat științific faptul că trei căni de ceai verde pe zi reduc nivelul colesterolului și inflamația generală în organism.
Citește și Obiceiurile bune la vârsta mijlocie care sunt legate de o viață sănătoasă