<strong>Obiceiurile bune la vârsta mijlocie care sunt legate de o viață sănătoasă</strong> Actual

Obiceiurile bune la vârsta mijlocie care sunt legate de o viață sănătoasă

Vedem în jurul nostru persoane aflate la vârsta mijlocie care sunt sănătoase, bine dispuse și care par să nu aibă nicio problemă. Cu siguranță, aceste persoane au anumite obiceiuri care le fac să aibă o viață sănătoasă.

Aceste obiceiuri nu sunt greu de pus în practică, trebuie doar să avem grijă ca ele să devină o obișnuință, iar restul va decurge de la sine.

  1. Exercițiile fizice regulate și alimentație sănătoasă (mai multe fructe și legume, mai puține fast-fooduri, produse procesate și zahăr). Nu vorbim aici de un maratonist vegan, chiar și plimbările lungi cu câinele pot fi de mare folos. Foarte importante sunt de asemenea, antrenamentele cu greutate și cele de rezistență pentru a întreține masa musculară. Este bine cunoscut faptul că, după 40 de ani, majoritatea oamenilor pierd aproximativ opt la sută din masa musculară pe an. Pe lângă faptul că sportul oferă un tonus muscular bun (de asemenea, un aspect mai tânăr), accelerează oarecum metabolismul și oferă putere (foarte utilă pentru cei mai în vârstă).
  2. Grija pentru piele. Crema de protecție solară, cu SPF 30 sau chiar mai mare este o necesitate pentru a proteja pielea împotriva cancerelor de piele, sau de petele neplăcute care apar odată cu înaintarea în vârstă. Acesta este minimul care trebuie făcut pentru îngrijirea pielii.
  3. Fumatul este stric interzis. De asemenea, alcoolul trebuie limitat, de preferință, la nu mai mult de un pahar pe zi. Cu toate că ultimele cercetări arată că nu ar trebui să consumăm alcool deloc.
  4. Somnul este foarte important, corpul are nevoie, în medie de șapte până la nouă ore de somn pe noapte. Dacă aceasta este o problemă, trebuie găsite modalități de a îmbunătăți calitatea și durata somnului. Ecranele trebuie evitate cu 30 de minute înainte de culcare, fără cofeină după prânz, saltele, lenjeriile de pat și pernele trebuie să fie confortabile. Dacă problemele persistă trebuie consultat un medic. Cu timpul, insomnia poate să ducă la depresie clinică.
  5. Gestionarea stresului. Rugăciunea meditația precum și exerciții fizice pot ajuta în acest sens. Găsirea unui hobby și practicarea acestuia cel puțin o oră zilnic, ajută enorm în combaterea stresului.

Citește și 3 lucruri pe care aspectul mâinile l-ar putea spune despre sănătatea rinichilor.

Sursa foto