Alimente nerecomandate copiilor cu vârsta de sub 2 ani Actual

Alimente nerecomandate copiilor cu vârsta de sub 2 ani

Există anumite alimente nerecomandate și care ar trebui să fie evitate în primii ani de viață ale copiilor. Odată cu împlinirea vârstei de 6 luni, începe și diversificarea bebelușului. În acest sens, multe mămici sunt interesate de ce alimente ar fi potrivite și cum ar trebui să fie introduse în alimentație.

Iată lista noastră cu alimente nerecomandate copiilor de sub 2 ani:

Mierea

Mierea este unul dintre alimentele care ar trebui evitate, ecluse din alimentația unui copil de sub 12 luni. Cauza este botulismul, intoxicația alimentară care poate fi provocată de acest produs. Pe lângă aliement în formă naturală, mămicile ar trebui să țină cont că este important să evite și alte produse care ar putea conține miere, cum ar fi biscuiții sau iaurturile.

Lapte nepasteurizat

Copiii de sub 2 ani nu ar trebui hrăniți cu lapte nepasteurizat. Acesta poate conține E coli, salmonella, campylobacter și listeria, iar sistemele digestiv și imunitar ale copilului nu sunt suficient dezvoltate pentru a se confrunta cu infecțiile bacteriene.

Ciocolata

Ciocolata este unul dintre cele mai nesigure alimente în rândul copiilor din cauza conținutului de cofeină. De asemenea, nivelul ridicat de zahăr poate provoca diferite tulburări digestive.

Anumite specii de pește și fructe de mare

Macroul și tonul sunt specii de pește cu un nivel ridicat de mercur, iar specialiștii sunt de părere că trebuie evitat complet în alimentația copiilor de sub 2 ani. De asemenea, crustaceele (creveții, homarii etc.) pot declanșa reacții alergice în ceaa ce privește bebelușii, fapt ce le adaugă pe lista de alimente nerecomandate.

Grâu

Pe lista de alimente nerecomandate copiilor de sub 2 ani se poate adăuga și grâul, alimente destul de greu de tolerat de organism. Cauza principală este posibila existență a unei alergii la grâu, a intoleranței la gluten (boala celiacă).

Citește și Motricitatea fină. Activități și jocuri pentru copii.

Sursa foto