Apropierea vindecă 1. Autoritățile nu au încotro Opinii

Apropierea vindecă 1. Autoritățile nu au încotro

Relaxarea măsurilor de distanțare socială luate împotriva pandemiei de Coronavirus pare că nu mai vine odată. Asta este percepția la nivelul societății, cel puțin. Lumea a ajuns la capătul răbdării, iar autoritățile sunt constrânse să acționeze. În vest, societatea a început să revină la normal. În mai multe locuri s-au deschis terasele, companiile și-au reluat activitatea, iar marile competiții sportive au reapărut în programul televiziunilor. Chiar duminică dimineața, în Statele Unite, a avut loc gala de arte marțiale mixte UFC 249, unul dintre cele mai mari evenimente din lume ale sporturilor de contact. Ce e drept, fără spectatori. Așa se vor desfășura și meciurile din Bundesliga și Bundesliga 2 începând de sâmbătă (16 mai).

Din punctul nostru de vedere, relaxarea restricțiilor trebuie să devină o prioritate a autorităților în acest moment. Pentru economia țării și, mai important, pentru sănătatea populației. Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple, este impetuos necesar ca populația să conștientizeze încă pericolul bolii și să se protejeze. Astfel că purtarea măștilor în magazine va trebui să devină obligatorie și nu facultativă ca în prezent, iar igiena și precauția ar trebui să rămână sporite.

Apropierea vindecă, dar trebuie să rămânem precauți

Ideea este că lumea merge mai departe, iar liderii planetei au înțeles că războiul cu boala nu poate fi câștigat în totalitate. Cel mult putem obține un egal, în sensul în care de COVID este evident că nu vom mai scăpa. Așa că de ce să ne îmbolnăvim psihic sau de inimă rămânând izolați o perioadă atât de lungă?

Răspunsul la această dilemă a restricțiilor de circulație și conviețuire îl știm deja cu toții. Și suntem siguri că îl știu foarte bine și autoritățile. Dar ca să nu fim acuzați că nu facem altceva în afară să aruncăm cu vorbe goale, în partea a doua a articolului vom veni și cu dovezi.