Aqurate a prezentat cel mai recent studiu privind comerțul online Actual

Aqurate a prezentat cel mai recent studiu privind comerțul online

Aqurate Map 2023 a prezentat cel mai recent studiu privind piața locală e-Commerce. Raportul analizează competitivitatea magazinelor din e-Commerce-ul românesc.
Conform cercetării Aquarte Map, traficul generat de e-mail rămâne la un nivel redus, de doar 2% din total în e-Commerce-ul românesc, dar s-a dublat ca pondere față de anul trecut. Deși în 2022 creșterea procentului de trafic plătit era de 24%, în 2023 traficul plătit a scăzut cu 4% și s-a stabilizat la o medie de 20%. A crescut în schimb calitatea recomandărilor de cumpărare din site-uri, asta la nivelul întregii piețe, cu aproximativ 15%. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în categoria Electronice (43%), Produse pentru copii (31%) și, pe ultimul loc din top se află categoria Casă (29%). Această evoluție se datorează în special investițiilor în motoare eficiente de recomandare și în optimizarea site-urilor.

Electronice – În această categorie, pe primul loc se clasează, de departe, Emag. Pe locul doi se află Altex iar pe locul 3 se află Vexio, care înlocuiește Media Galaxy.

Produse pentru copii – Lider în această categorie este Noriel. Pe locul doi, foarte aproape, se află BebeTei. Pe locul 3 se află Next, care își păstrează poziția din 2022 iar pe locul 4 se află BabyMatters, nou venit, care surclasează Bebebliss.

Casă – Aici, pe primul loc, cum era de așteptat, se află IKEA urmat de Mobexpert și Jysk. O creștere destul de mare o are nou-intratul The Home, ceea ce a dus la scoaterea lui Vivre din top.

Carte – În această categorie au avut loc schimbări destul de mari. Liderul a rămas același din anul 2022, Elefant doar că Printrecărți, Bookzone și Librăriaonline au înlocuit Libraria Delfin și Litera. Cărturești și Libris au categoria lor de cititori dar nu intră încă în top.

Pet shop – Pe primul loc, în acest an, se află Zooplus. Pe următoarele locuri se află PetMart și Pet Max.

Raportul celor de la Aqurate a măsurat prezența digitală și maturitatea digitală a celor mai importanți jucători activi din e-Commerce. Raportul poate fi analizat integral pe website-ul celor de la aqurate – www.aqurate.ai/map.

Citește și 5 Idei De Afaceri Online

Sursa foto