Asta se întâmplă cu bărbații care nu fac sex pentru o perioadă mai lungă de timp Actual

Asta se întâmplă cu bărbații care nu fac sex pentru o perioadă mai lungă de timp

Activitatea sexuală este o parte naturală și sănătoasă a vieții unui adult, dar ce se întâmplă atunci când bărbații nu fac sex pentru o perioadă lungă de timp?

Repercusiunile pot fi atât fizice, cât și psihologice, impactând pe mai multe paliere bunăstarea unui bărbat. Mai jos, vă vom explica ce se poate întâmplă cu bărbații atunci când nu fac sex pentru o perioadă lungă de timp. Vom aprofunda în complexitate această temă plecând de la modificări hormonale ajungând la efecte emoționale. Deci, haideți să investigăm ce se întâmplă cu bărbații care nu fac sex pentru o perioadă mai lungă de timp.

Potrivit celor de la Healthline, atunci când bărbații sunt privați de sex pentru o perioadă mai lungă de timp, corpul lor ar putea suferi o serie de schimbări fizice. De exemplu, nivelul de testosteron poate scădea, afectându-le starea de spirit, nivelul de energie și masa musculară.

De asemenea, bărbații care se abțin de la sex pentru o perioadă îndelungată de timp, vor afecta circulația sângelui din zona intimă. Se va reduce nivelul de sânge care ajunge in zona genitală, ceea ce va duce la o reducere a dimensiunii testiculelor și a penisului.

Pe lângă toate acestea, activitatea sexuală stimulează eliberarea de endorfine și oxitocină, care pot ajuta la atenuarea stresului și la creșterea sentimentului de bine. Bărbații cărora le lipsesc acești hormoni pot suferi de anxietate, disperare și iritabilitate crescută.

Pot de asemenea să apară probleme psihologice pe lângă cele fizice. Lipsa activității sexuale poate provoca la unii oameni sentimente de inadaptare sociala sau îndoială de sine. Alții se pot simți singuri ca urmare a lipsei îndelungate de sex. Apropierea și conexiunea cu o altă persoană sunt extrem de importante pentru psihicul unui bărbat.

Este important de reținut că aceste efecte diferă foarte mult de la o persoană la alta și nu toți bărbații le vor experimenta. Cei care o fac, totuși, trebuie să înțeleagă că nu este rușine să caute tratament sau să vorbească cu un doctor despre orice probleme pe care le-ar putea avea. Perioada de abstinență la care se referă cei din Healthline variază între un an și 3 ani.

Citește și Pericolul la care se supun cei care consumă apă minerală.

Sursa foto