Pericolul la care se supun cei care consumă apă minerală Actual

Pericolul la care se supun cei care consumă apă minerală

Apa minerală, cunoscută și sub numele de apă minerală carbogazoasă, este o băutură populară consumată în întreaga lume, doar că foarte puțin știu la ce riscuri se supun dacă nu o consumă cu moderație.

Apa minerală se obține prin injectarea de dioxid de carbon gazos în apă, care creează bule și conferă apei o textură gazoasă. În timp ce apa minerală este, în general, considerată a fi o alternativă mai sănătoasă la băuturile carbogazoase dulci, ar putea provoca unele probleme de care ar trebui să știți.

Într-adevăr, apa minerală carbogazoasă nu conține calorii, zahăr sau îndulcitori artificiali, ceea ce o face o alternativă mai sănătoasă la băuturile dulci. De asemenea, este o alegere bună pentru cei care încearcă să-și reducă aportul de zahăr, să slăbească sau să mențină o dietă sănătoasă. În plus, apa minerală carbogazoasă ajută la hidratarea organismului și oferă o senzație de sațietate, ceea ce poate ajuta dacă vreți să slăbiți.

Cu toate acestea, poate provoca și anumite probleme de sănătate. Una dintre principalele probleme este că poate fi acidă, lucru care duce în timp la erodarea smalțului dinților. Acest lucru se datorează faptului că dioxidul de carbon se amestecă cu apa și se creează acid carbonic, care poate distruge stratul protector de pe dinți. Pentru a minimiza riscul de deteriorare a dinților, se recomanda ca apa minerală carbogazoasă sa fie consumata cu moderație și dinții să fie spălați regulat. În plus, apa minerală carbogazoasă, poate provoca arsuri la stomac sau reflux acid. Acest lucru se întâmplă din cauza dioxidului de carbon care poate determina stomacul să producă mai mult acid, ceea ce duce la disconfort și iritație.

În cele din urmă, unele mărci de apă minerală pot conține arome sau îndulcitori, care anulează beneficiile apei minerale și pot contribui la creșterea în greutate sau să provoace alte probleme de sănătate.

Pe scurt, în timp ce apa minerală carbogazoasă poate fi o alternativă mai sănătoasă la băuturile dulci, este important să fie consumată cu moderație. Pentru a minimiza riscul de deteriorare a smalțului dinților, se recomandă, de asemenea, ca apa minerală carbogazoasă sa fie consumată cu moderație și dinții să fie spălați regulat. În plus, cei care suferă de probleme digestive sau sensibilitate la dioxidul de carbon ar trebui să fie precauți când beau apă minerală. În general, apa minerală carbogazoasă poate fi o variantă de băutură răcoritoare sănătoasă atunci când este consumată cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate.

Citește și Fructe pe care nu e bine să le consumăm împreună

Sursa foto