Fructe pe care nu e bine să le consumăm împreună Actual

Fructe pe care nu e bine să le consumăm împreună

Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, combinarea fructelor poate fi văzută ca o modalitate excelentă de a obține mai mulți nutrienți și mai multe vitamine la o singură masă, doar că existe anumite fructe pe care nu e bine să le consumăm împreună.

Există unele combinații de fructe care nu ar trebui consumate din cauza potențialelor probleme digestive sau a altor probleme de sănătate pe care le pot crea. Iată câteva fructe care nu ar trebui consumate împreună:

Citricele: portocalele, lămâile și grepfrutul nu trebuie consumate împreună cu fructe dulci, cum ar fi bananele, curmale și stafide. Este contraindicat pentru că acidul din citrice poate interfera cu digestia fructelor dulci, ducând la balonare, gaze și alte probleme digestive.

Pepenele: pepenele verde sau cel galben nu trebuie consumat cu alte fructe, deoarece este digerat rapid și pot provoca fermentație în stomac dacă este combinat cu alte fructe. Cel mai bine este să mâncați pepene doar în combinație cu alt pepene.

Bananele: nu trebuie consumate cu fructe acide precum citricele sau ananasul, deoarece pot cauza probleme digestive. Bananele sunt, de asemenea, bogate în amidon, care poate încetini digestia dacă este combinat cu alte fructe.

Perele: nu trebuie consumate cu alte fructe, în special pepeni și citrice, deoarece pot provoca balonare sau alte probleme digestive. Perele se consumă cel mai bine singure sau împreună cu alte fructe ne acide, cum ar fi merele și fructele de pădure.

Ananasul: nu trebuie consumat cu produse lactate precum laptele sau iaurtul, deoarece enzima bromelaina din ananas poate interfera cu digestia lactatelor. Ananasul nu trebuie consumat nici cu citricele.

Merele: nu trebuie consumate cu alte fructe, în special pepeni și citrice, deoarece pot provoca probleme digestive. Merele se consumă cel mai bine singure sau împreună cu alte fructe ne acide, cum ar fi perele sau fructele de pădure.

Strugurii: nu trebuie consumați cu banane sau alte fructe bogate în amidon, deoarece pot încetini digestia și pot provoca fermentație în stomac. Strugurii sunt consumați cel mai bine singuri sau împreună cu alte fructe fără amidon, cum ar fi fructele de pădure.

În concluzie, combinarea fructelor poate fi o modalitate excelentă de a obține mai mulți nutrienți și vitamine la o singura masă, dar există unele combinații de fructe care ar trebui evitate din cauza potențialelor probleme digestive sau a altor probleme de sănătate pe care le-ar putea crea. Cel mai bine este sa consumați fructe care sunt compatibile între ele pentru a asigura o digestie și o absorbție optimă a nutrienților.

Citește și Vitaminele. Funcția acestora și alimentele în care le găsim.

Sursa foto