Audi a prezentat modelul electric decapotabil Skysphere Actual

Audi a prezentat modelul electric decapotabil Skysphere

Audi Skysphere redefinește luxul progresiv. Este un model electric, decapotabil, care își poate modifica dimensiunile și care se poate conduce singur. CNBC a transmis că modelul îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive şi elemente de lux.

Sursă foto

Pentru a oferi pasagerilor libertatea maximă, conceptul Audi Skysphere oferă două tipuri de experiențe de conducere: pe de o parte, o experiență turistică grandioasă și pe de altă parte, o experiență sport. Prin simpla apăsare a unui buton, șoferul își poate alege propria experiență de conducere. Poate să își pilotează singur e-roadsterul cu lungimea de 4,94 metri în modul „Sport”. Sau poate alege să fie condus cu un GT de 5,19 metri în modul de conducere autonom „Grand Touring”, în timp ce se bucură de peisaj și de serviciile oferite de un ecosistem digital integrat.

„Aceasta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este numai o mașină, este mai degrabă un dispozitiv de experiență”, a declarat Henrik Wenders, Senior Vice President Audi Brand.

Sursă foto

Vehicului este dotat cu o baterie de 80 de kw, oferind mașinii o autonomie de peste 500 de kilometri în conformitate cu standardul WLTP. De asemenea, este capabil să atingă aproximativ 100 km/ h în doar patru secunde.

Maşina a fost prezentată marţi pentru 2021 Monterey Car Week din California, festival de maşini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance.

„Aceste maşini concept au un nou design care în cele din urmă reimaginează interiorul, habitaclul, ca centru al vehiculului, şi nu mai subordonează experienţa pasagerilor de cerinţele tehnologice”, a arătat compania într-un comunicat.

Citește și Premieră mondială: cum arată noul Audi E-tron GT?

Sursa foto