Premieră mondială: cum arată noul Audi E-tron GT? Magazin

Premieră mondială: cum arată noul Audi E-tron GT?

Au apărut imaginile cu noul Audi E-tron GT. Este al treilea model electric din familia E-tron, Audi extinzând astfel gama de modele cu zero emisii.

Noul E-tron GT este conceput pentru categoria de clienți interesați de condusul unei mașini cu centrul de greutate inferior și o manevrabilitate mai bună.

E-tron GT va concura împotriva unor mașini precum Tesla Model S sau Porsche Taycan, care îi este chiar o rudă apropiată. Atât Audi, cât și Porsche sunt filiale ale Volkswagen AG din Germania, iar cele două companii au cooperat la ingineria fundamentală a acestor mașini.

Audi E-tron GT
Sursa foto

Audi va introduce două versiuni (e-tron GT Quattro și e-tron GT) ale E-tron GT în această primăvară. O versiune, E-tron GT Quattro, va fi alimentată de două motoare electrice. Împreună, aceste motoare vor produce până la 469 cai putere. Versiunea RS e-tron GT va dispune de 598 cai putere. Potrivit Audi, noul model ar trebui să poată parcurge aproximativ 488 de km cu o încărcare completă.

În ceea ce privește dimensiunile, lungimea noului model Audi E-tron GT este de 4.99 metri, lățimea este de 1.96 metri. Înălțimea este de doar 1.41 metri, iar ampatamentul măsoară 2.90 metri.

E-tron
Sursa foto

La nicelul interiorului, sunt preluate elemente de la modelele SUV E-tron și E-tron Coupe. Este inclus sistemul Audi Virtual Cockpit Plus, cu display de 12.3 inch pentru planșa de bord și un ecran de 10.1 inch pentru sistemul multimedia.

Noul E-tron GT Quattro va avea un preț de pornire de 99.800 de euro, iar versiunea RS E-tron GT va pleaca de la 138.200 de euro.

Citește și Tesla a deschis sucursala din România, Tesla Motors Romania.

Sursa foto