Audi a acceptat să plătească amenda de 800 de milioane de euro în scandalul emisiilor de pe mașinile diesel Business

Audi a acceptat să plătească amenda de 800 de milioane de euro în scandalul emisiilor de pe mașinile diesel

The Local

Volkswagen a comunicat marți că subsidiara sa Audi a agreeat să plătească o amendă în valoare de 800 de milioane de euro dată de procuratura germană pentru a scăpa de acuzațiile privitoare la fentarea dispozițiilor împotriva emisiilor diesel.

„Audi AG a acceptat să plătească amenda” care a fost emisă „pentru deviații de la reglementarea în vigoare privitoare la anumite motoare V6 și V8 și vehicule diesel”, a comunicat grupul într-o declarație de presă, adăugând că „amenda va avea impact direct și imediat asupra veniturilor financiare ale Volkswagen AG în acest an”.

Procedura administrativă dicatată împotriva coloșilor de la Audi AG din pricina nealinierii producătorului auto la reglementările în vigoare a fost închisă din punct de vedere legal, au declarat procurorii din Munchen într-un comunicat remis de instituție.

Amenda de marți reprezintă o nouă lovitură pentru Volkswagen, care a atins un prag de mai mult de 27 de miliarde de euro în total, de când a izbucnit scandalul legat de încălcările flagrante de emisii pe care le au autoturismele diesel ale producătorului. În iunie, Volkswagen AG a mai plătit 1 miliard de euro din cauza aceluiași fapt, de acea dată în urma unei amenzi emise de procurori din Brunwick pentru autoturismele comercializate sub brandul propriu.

În urmă cu trei ani, în 2015, producătorul auto Volkswagen AG a recunoscut că a implementat în autoturismele comercializate dispozitive capabile să fenteze citirea emisiilor de dioxid de carbon. Aceste aparate au fost montate pe nu mai puțin de 11 milioane de autoturisme din întreaga lume.

Eforturile pentru a combate schimbările climatice se află pe agenda principală a lumii în această perioadă, după de experții Națiunillor Unite au avertizat cu privire la măsurile drastice ce trebuiesc implementate pentru a evita ca temperaturile globale să crească cu mai mult de două grade celsius, conform cu acordul de la Paris din 2015.

foto