Bastian Wood – povestea unui brand cu iz transilvănean Interviuri

Bastian Wood – povestea unui brand cu iz transilvănean

Ideile creative românești nu încetează să ne surprindă. Ne-am propus să facem auzită vocea oamenilor cu viziune și a afacerilor locale ingenioase. Astăzi stăm de vorbă cu cei de la Bastian Wood, un brand românesc cu iz transilvănean, bazat pe producerea de obiecte din lemn. Toate articolele sunt lucrate manual și sunt menite să înfrumusețeze mesele oamenilor.  

Vă invităm să aflați mai multe despre cum se poate face artă din lemn și care este povestea din spatele unui brand românesc tânăr, dar ambițios.

Bastian Wood tocator lemn

Care este povestea brandului Bastian Wood? Când a apărut și de ce?

Bastian Wood este un concept relativ nou, apărut de aproximativ un an. Totul a pornit de la ideea restaurării și refolosirii lemnului vechi, folosit de oameni pentru foc. Cu puțină creativitate, am reușit să transformăm ceva considerat nesemnificativ, în obiecte de artă, cum ne place să le spunem, în obiecte indispensabile în casa oricărui om, adică tocătoare și platouri pentru servit.

Cine se află în spatele acestui brand românesc?

Suntem un grup de oameni pasionați, din diferite domenii, de la artiști la tâmplari, fiecare cu viziuni diferite, a căror fuziune a dus la unicitatea brandului.

Cum se poate face artă din lemn?

Lemnul în sine este artă, noi doar îl punem în valoare.

Bastian Wood este o afacere profitabilă sau mai mult o pasiune pentru frumos?

Bastian Wood este mai mult un hobby, o pasiune în primul rând pentru arta lemnului, apoi pentru ideea de reciclare, de sustenabilitate.

Ce apreciază clienții cel mai mult la brandul vostru?

La Bastian Wood fiecare produs este unic, fiind realizat manual, pentru a pune în valoare frumusețea lemnului de fiecare dată, iar asta credem și sperăm că apreciază cumpărătorii noștri.

Cum decurge procesul de creație a unui obiect creat de voi?

Pornind de la câteva bucăți de lemn, ne simțim inspirați și începem să desenăm, pe fiecare scândură în parte, forme organice care să se muleze pe fibrele lemnului. Apoi fiecare bucată de lemn este decupată, șlefuită, totul manual, iar în final tratată cu uleiuri naturale, food safe.

Care este cel mai inedit produs fabricat până acum?

Considerăm că toate produsele noastre sunt inedite, fiind realizate cu aceeași pasiune.

Cum va arăta viitorul Bastian Wood?

Sperăm ca pe viitor, brandul și ideile noastre să fie apreciate de cât mai mulți oameni, iar aceștia să aleagă să cumpere sustenabil și local, fie vorba de tocătoarele Bastian Wood sau alte produse de la producătorii locali.

Citește și Visul industriei IT din România a devenit realitate: prima companie românească listată la Bursa din New York.

Sursă foto