Bayern și Kovac, în căutare disperată de puncte la Wolfsburg Sport

Bayern și Kovac, în căutare disperată de puncte la Wolfsburg

Deutsche Welle

Pauza internațională s-a simțit precum o eternitate pentru antrenorul lui Bayern Munchen, Niko Kovac, care nu a mai cunoscut gustul victoriei indiferent de competiție de o lună și și-a văzut echipa cum alunecă pe poziția a 6-a în clasament, una deloc familiară clubului.

Kovac a primit declarații de susținere din partea președintelui clubului Uli Hoeness, care recent a declarat că „îl va proteja pe antrenorul venit de la Eintracht Frankfurt până la ultima picătură de sânge”. Chiar dacă neortodoxă, susțienerea a fost fix acel lucru de care Kovac avea nevoie.

Chiar dacă în acest moment sunt suficiente motive pentru a declara că Bayern ar fi putut să se descurce mai bine în fereastra de transferuri pentru a-l pregăti pe Kovac, acesta din urmă este nevoit să găsească rapid o soluție pentru a repara lipsa de apetit ofensiv pe care bavarezii au arătat-o în ultimele meciuri. Cu două marcate în ultimele patru partide disputate, criza pare la ea acasă la Bayern, iar conducerea tehnică nu traversează una dintre cele mai inspirate perioade ale sale. Readucerea lui Robert Lewandowski la forma care l-a consacrat și redobândirea armoniei în cadrul vestiarului par a fi cele mai importante provocări pe Bayern în acest moment.

Mâine, Bayern se deplasează la Wolfsburg, acolo unde gazdele promit un meci tare pentru campioana care se va putea baza din nou pe David Alaba, Jeroma Boateng, Rafinha și Leon Goretzka.

Formația care pare cea mai în msură să profite de amețeala lui Bayern Munchen este rivala din Westfalia, Borussia Dortmund. Lideri ai clasamentului, cu patru puncte mai multe decât are Munchen, galben-negrii se deplasează la Stuttgart, acolo unde formația locală va fi antrenată pentru prima dată de Markus Weinzierl. Borussia lui Lucien Favre este singura formație neînvinsă din Bundesliga în acest sezon și caută, mai mult ca oricând, să obțină cele trei puncte de pe terenul șvabilor.

Bundeliga, etapa 8:

Eintracht Frankfurt – Fortuna Düsseldorf

Bayer Leverkusen – Hanover

Augsburg – RB Leipzig

Nuremberg – Hoffenheim

Stuttgart – Borussia Dortmund

Wolfsburg – Bayern Munich

Schalke – Werder Bremen

Hertha Berlin – Freiburg

Borussia Mönchengladbach – Mainz