Prăbușirea lui Bayern: Kovac e pe făraș; Wenger și Zidane, posibili înlocuitori Sport

Prăbușirea lui Bayern: Kovac e pe făraș; Wenger și Zidane, posibili înlocuitori

Bayern Munchen traversează o criză cum nu a mai cunoscut de mulți ani. După o perioadă în care a câștigat șase titluri consecutive în campionatul Germaniei, Bundesliga, anul acesta echipa se află în fața unuia dintre cele mai slabe începuturi de sezon. După etapa a 12-a din prima ligă germană, Bayern se află la nu mai puțin de nouă puncte în spatele liderului Borussia Dortmund, fapt ce i-a determinat pe conducătorii echipei să se gândească la soluții de înlocuire a antrenorului venit în această vară de la Eintracht Frankfurt, Niko Kovac.

Dacă până de curând Ulli Hoennes și Karl Heinz Rummennigge au dat asigurări că tânărul tehnician de pe bancă are postul asigurat, ultimele două rezultate din Bundesliga (înfrângerea cu 2-3 de pe terenul Borussiei Dortmund și egalul extrem de surprinzător de acasă cu Fortuna Dusseldorf, 3-3) i-au făcut pe aceștia să declare că, după meciul din Liga Campionilor de la mijlocul acestei săptămâni, cu Benfica, va fi discutată situația băncii tehnice.

Dar problema lui Kovac nu este reprezentată numai de rezultatele care sunt cu mult sub așteptări. Se pare că cel mai mare obstacol pentru fostul jucător al bavarezilor îl reprezintă chiar relația pe care acesta o are cu vestiarul. Potrivit presei din Germania, vedetele lui Bayern nu îl susțin pe actualul antrenor și îl doresc îndepărtat de la echipă. Iar dacă ținem cont că același lucru s-a întâmplt în trecut și cu marele tehnician italian Carlo Ancelotti, care a fost demis la presiunea vetsiarului condus de personalități puternice precum Arjen Robben, Frank Ribery, Robert Lewandowski sau Thomas Muller, putem deja considera că zilele lui Kovac pe banca lui Bayern sunt numărate.

Cele mai vehiculate nume pentru a prelua echipa în acest moment sunt cele ale lui Arsene Wenger, rămas fără angajament după ce s-a despărțit de Arsenal, și cel al lui Zinedine Zidane, fost la Real Madrid. Însă este de greu de crezut că anul acesta Bayern Munchen va mai avea puterea să se bată la titlu în Bundesliga, unde Borussia Dortmund, Borussia Monchengladbach și Eintracht Frankfurt traversează o perioadă fantastică.