Beneficiile consumului de ceai și de cafea Actual

Beneficiile consumului de ceai și de cafea

Este consumul regulat de ceai și cafea benefic pentru organism?

Elizabeth E. Devore, ScD, profesoara la Harvard Medical School, a realizat un studiu care s-a desfășurat pe un termen lung  și care a implicat 5.395 de persoane cu vârsta cuprinse între 55 de ani și 75 de ani. Studiul a avut ca scop demonstrarea faptului că antioxidanții protejează împotriva accidentului vascular cerebral și a demenței. În perioada de observație (14 ani), din cei 5.395 pacienți 601 au dezvoltat accident vascular cerebral iar 599 pacienți au dezvoltat demență.

Cercetătorii au avut la dispoziție programului de nutriție al celor care au participat la studiu și au putut să identifice ce anume i-a protejat pe cei care nu au dezvoltat accident vascular cerebral sau demență. Ei au observat că persoanele care au consumat regulat ceai și cafea, au avut șanse cu  90% mai mici de a suferi de accidente vasculare cerebrale și demență. Dr. Devore a efectuat și alte studii prin care a arătat că pe lângă consumul de cafea și ceai, C și E au ajutat și ele la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a demenței.

Alt studiu (Honolulu), care s-a desfășurat timp de 34 de ani consideră că alături de vitaminele C și E, beneficii importante pentru sănătatea noastră aduce și Vitamina D3 care poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale tromboembolice.

Astfel, consumul zilnic de 1 sau 2 cești de cafea pe zi duc la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale cu 25 – 32%. De asemenea, pentru a avea un corp sănătos trebuie să evităm alcoolul, drogurile, să reducem greutatea corpului până ajungem la un indice de masă corporală de 22,0, să facem exerciții fizice și aportul alimentar trebuie să fie unul echilibrat.

Citește și 11 modalități simple de a-ți face casa să miroasă uimitor

Sursa foto