Beneficiile consumului de cafea Actual

Beneficiile consumului de cafea

Cafeaua măcinată și cea făcută de aparatele moderne diferă în compoziția chimică. Totuși, majoritatea beneficiilor se aplică ambelor tipuri.

Iată care sunt beneficiile generale ale consumului de cafea:

1. Risc de deces redus

O cercetare privind asocierea cafelei cu ratele mortalității arată că un consum mai mare de cafea reduce cu 8% până la 15% a riscului de deces prematur.

2. Poate ajuta la combaterea Parkinsonului

Cofeina (componenta principală a cafelei) îmbunătățește măsurile motorii obiective. Cu alte cuvinte, cafeaua poate ajuta persoanele cu boala Parkinson să-și controleze mișcarea corpului.

3. Îmbunătățește memoria

Cofeina este un component important al cafelei. Unii toxicologi și neurologi consideră că acționează asupra părții creierului care controlează memoria și concentrarea. Din acest motiv, consumul de cafea poate îmbunătăți memoria pe termen scurt și poate extinde concentrarea pentru mai mult timp.

4. Poate reduce riscul de cancer de colon

Cafeaua poate îmbunătăți formarea acizilor biliari și poate accelera digestia prin colon. Astfel, reducere numărul de agenți cancerigeni și expunerea acestora la țesuturile colonului. Într-o altă cercetare efectuată în Israel în 2016, s-a descoperit că persoanele care consumă regulat cafea au fost asociate cu șanse de 26% mai mici de a dezvolta cancer colorectal.

5. Reduce depresia

Cofeina este una dintre cele mai consumate substanțe psihoactive din lume, iar 80% din consumul ei provine din cafea. Cercetările arată că aportul crescut de cofeină poate reduce depresia.

6. Risc redus de diabet de tip 2

Studiile arată că femeile care beau până la șase căni de cafea pe zi au un risc redus de a dezvolta diabet de tip 2.

Citește și Alimente cu conținut ridicat de antioxidanți

Sursa foto