Astăzi stăm de vorbă cu Gabriela Dinu, bonă pentru pisici și câini, o meserie inedită în România. Dacă dorești să pleci într-o vacanță, iar patrupedul tău nu te poate însoți, iată soluția.
Ne poți spune mai multe informații despre pasiunea ta legată de animalele de companie?
Pasiunea mea a luat naștere o dată cu mine, așa că o pot numi un stil de viață. Încă de mică am avut o dorința puternică de a ajuta necuvântătoarele cu tot ce puteam – construiam cotețe, hrăneam cu biberonul pui abandonați, investeam în deparazitări, mă ocupam de adopții.
Ce reprezintă animalele de companie pentru tine?
Sintagma „animal de compania” nu e tocmai potrivită pentru mine. „Membru al familiei” sună mult mai bine. Sunt alături de mine în orice secundă din viață, suportând împreună: zile fericite și zile mai negre.
Cum reușești să relaționezi cu animalele de companie?
Simt că pot „îmblânzi” orice suflet patruped, oricât de capricios este el și oricât timp ar necesita. Cred că este foarte important să le oferi atenția cuvenită pentru a-i câștiga, lucru la care pot spune că excelez.
Ce face mai exact o bonă pentru animale de companie? Vrem să aflăm mai multe despre acest job.
Acest job nu este cu nimic mai diferit față de un job de bonă pentru copii, întrucât, patrupedele noastre necesită aceeași atenție și grijă – de la afecțiune, o tonalitate adecvată în voce, până la hrană, apă, cosmetică și, desigur, atenția maximă pentru bunurile din casă (vezi papucii 😁).
Cum arată o zi din viața unei bone de animale?
O zi din viața unei bone de animale începe cu o cafea, iubirea și îngrijirea animăluțelor din viața ei, iar peste zi depinde de cerințele proprietarilor. Nu există zile la fel, totul depinde de câtă nevoie au de mine alte animaluțe.
De câte animale te poți ocupa într-o zi?
Totul depinde de cerințele proprietarului. Dacă este vorba doar de plimbări zilnice sau de hrănit, cred că numărul animăluțelor de care am grijă poate crește. Dar, dacă prietenul nostru blănos necesită asistență pe tot parcursul zilei pentru a nu se simți singur, atunci îi vom oferi o mână de ajutor.
A fi pet-sitter este o afacere profitabilă?
Vă voi spune după ce mă îmbogățesc.
Cât de mare este competiția în acest sector de activitate?
Competiția este mare, întrucât există multe firme care activează în acest domeniu și, nu în ultimul rând, pe piață sunt mulți tineri care fac din asta un hobby, un job part time. Nu mai vorbesc despre cabinetele veterinare care oferă internate.
Există cerere în București pentru servicii de pet-sitter?
Cu siguranță. Oamenii încep să fie mult mai conștienți de necesitățile animăluțului de companie.
Cum generezi încrederea proprietarilor animalelor de companie?
Cu timpul, cu zâmbetul patrupedului lor, prin recomandări bune.
Pe Gabriela Dinu o puteți găsi pe Pagina de Facebook – Bonă pisici/câini București.
Citește și Tonic Blend – un brand inedit care produce o băutură cu adevărat specială.