Borussia Dortmund debutează în noul sezon cu o victorie dramatică în Cupă Sport

Borussia Dortmund debutează în noul sezon cu o victorie dramatică în Cupă

DW

Noua eră a Borussiei Dortmund, sub comanda antrenorului Lucien Favre, a început cum nu se poate mai palpitant, în primul tur al Cupei Germaniei, împotriva divizionarei secunde Greuther Furth. Axel Witsel, belgianul care a semnat în această vară și Marco Reus, noul căpitan al Borussiei, au salvat miraculos echipa de la o eliminare rușinoasă (2-1, după prelungiri).

Dortmund a avut de suferit în mod evident din cauza lipsei unui atacant pur sânge, dar a reușit, într-un final, să facă suficient pentru a se califica în runda următoare și pentru a-i oferi lui Lucien Favre debutul de care avea nevoie.

BVB a controlat posesia și a ratat câteva ocazii imense în prima jumătate a meciului, având șansa de a se impune confortabil. Numai că Furth nu a rămas fără răspuns și a început să pună probleme după pauză.

Favre a trimis în teren un prim 11 fără un atacant veritabil, din simplul motiv că nu are unul la dispoziție. În schimb, rolul vârfului a fost luat de Marco Reus, care i-a avut în imediata apropiere pe Mario Gotze, Marius Wolf și Christian Pulisic. Dar în ciuda talentului ofensiv, Dortmund nu a reușit să puncteze pe tabelă. Rând pe rând, Marcel Schmelzer, Marco Reus și Thomas Delaney au ratat ocazii mari pentru Borussia. Iar asta i-a costat după pauză, când, în minutul 77, Daniel Keita-Ruel de la gazde l-a servit excelent pe Sebastian Ernst, care l-a învins pe Burki. 1-0 și lucrurile aveau să ia o turnură deloc plăcută pentru favoriți.

Dortmund a găsit inspirația, în cele din urmă, cu doar 10 secunde înaintea de expirarea celor 5 minute de prelungiri arătate de la margine, când Reus a trimis excelent în careu și l-a găsit pe nou-venitul Axel Witsel liber, acesta din urmă restabilind egalitatea.

În prelungiri, jocul de tatonare a fost întrerupt tot în ultimul minut și tot de Borussia, care a marcat golul victoriei prin același Marco Reus, spre disperarea și uluiala tribunelor și a jucătorilor în verde.

Cu siguranță că acest meci i-a convins pe șefii Borussiei, dacă mai era nevoie, de necesitatea aducerii unui atacant înainte ca fereastra de transferuri să se închidă.

Pentru Dortmund urmează duminică, în prima etapă din Bundesliga, duelul cu RB Leipzig, un adversar care cu siguranță că nu va fi la fel de iertător precum a fost Furth aseară.

foto