<strong>Broccoli – un aliment otrăvitor</strong> Actual

Broccoli – un aliment otrăvitor

Broccoli este un aliment mega sănătos, dar este în același timp și otrăvitor, lucru care se dovedește în final a fi excelent pentru sănătatea noastră.

O bună parte dintre adulți și o foarte mare parte dintre copii nu vor să mănânce deloc broccoli. Motivul este legat direct de evoluție noastră ca oameni. În cursul dezvoltării noastre, am învățat să percepem gustul amar ca fiind neplăcut. Când plantele au gust amar, avem tendința de a asocia imediat gustul cu ceva otrăvitor.

Pentru a se adapta împotriva prădătorilor, plantele și-au dezvoltat câteva strategii deoarece nu pot fugi sau ataca ca animalele. De aceea au dezvoltat „arme chimice”. Așadar, atunci când este mușcată o plantă de broccoli, acesta produce imediat toxine la locul mușcăturii. Acesta fiind modul prin care planta reușește să respingă insectele.

Corpul nostru observă această otravă și reacționează la ea, iar răspunsul este întărirea sistemul imunitar, nu intoxicarea noastră. Organismul, produce apoi enzime care ne detoxifică corpul. Și asta ne întărește în a face față tuturor celorlalte toxine cu care intrăm în contact.

De exemplu, dacă mâncăm mult broccoli, trebuie să bem mult mai multă cafea pentru a obține același efect de veghe, deoarece corpul nostru detoxifică cofeina mult mai repede. Există de asemenea și alte legume care au un efect similar.

Putem spune că broccoli încearcă să ne „ucidă”, dar provoacă contrariul și ne oferă superputeri. Îmbunătățește capacitatea lupta și cu alte toxine și poate chiar ajuta la prevenirea cancerului.

Această toxina este produsă numai atunci când celulele din broccoli sunt deteriorate, așa cum se întâmplă în cazul mușcăturii. Celulele din broccoli conțin două substanțe chimice și când se rupe o bucată din el, aceste substanțe se amestecă. De aceea, broccoli tocat conține mult mai mult compus care luptă împotriva cancerului, mai ales dacă îl lăsăm să stea puțin în bol, înainte să-l consumăm.

Același compus se găsește și în cățeii de usturoi. Prin urmare, și aceștia ar trebui tăiați sau zdrobiți. Dacă îi consumăm întregi, corpul nostru nu va beneficia la maxim de pe urma „toxinelor”.

Astfel e bine de știut că dacă tocăm legumele înainte de a le consuma, acestea vor „riposta” și vor oferi organismului un impuls de putere. Dacă vrem ca cei mici să mănânce multe legume și să trăiască o viață lungă și sănătoasă, ar fi bine să le inoculăm ideea conform căreia consumul de broccoli îi transformă în super-eroi care luptă cu super-toxine. Ideea care nu a ar fi deloc falsă.

Citește și Warren Buffett mănâncă aproape zilnic de la McDonald’s.

Sursa foto