Bucureștiul, unul dintre cele mai ieftine orașe din lume Actual

Bucureștiul, unul dintre cele mai ieftine orașe din lume

Un studiu realizat și publicat de banca elvețiană UBS, ajuns în acest an la cea de-a 17-a ediție, arată că Bucureștiul este unul dintre cele mai ieftine orașe din lume. Capitala noastră se află pe locul 67 din cele 77 de orașe luate în calcul.

În perioada ianuarie – aprilie, UBS a analizat prețurile și veniturile din 77 de orașe din întreaga lume, ținând cont de unele produse și servicii și comparându-le cu salariul mediu pentru 15 profesii reprezentative pentru populația activă din orașul respectiv.

Prin urmare, cel mai scump oraș, atât din Europa, cât și din lume, este Zurich, unde o tunsoare poate ajunge să coste chiar și 94,32 de dolari. La nivel european, Zurich este urmat de Geneva și Oslo, iar, la nivel mondial, de Copenhaga, New York, Tokyo și Milano. Însă, o persoană care locuiește în Zurich este nevoită să lucreze doar 3,05 ore pentru a-și permite un astfel de serviciu.

Nici nu este de mirare, având în vedere că Zurich ocupă, totodată, și primul loc într-un top, realizat de această dată de Deutsche Bank, al orașelor în care oamenii câștigă cel mai bine. În cel mai mare oraș al Țării Cantoanelor, un angajat câștigă, în medie, pe lună 5.764 de dolari, în timp ce poziția secundă este ocupată de San Francisco, cu 4.974 de dolari, podiumul fiind completat de New York, cu 4.115 dolari.

Din păcate, Bucureștiul se află, și în acest top, printre ultimele orașe clasate.

(sursă foto: Pustcha)