<strong>Carnea de cal, o delicatesă</strong> Actual

Carnea de cal, o delicatesă

Carnea de cal este considerată o delicatesă pentru că este extrem de curată. Caii nu pot fi hrăniți cu aditivi de îngrășare folosiți de regulă pentru porci și bovine.

Caii pot muri dacă sunt hrăniți cu aditivi. În puls, această carne nu are aproape deloc grăsime. Calul este un animal care face multă mișcare, are mușchi puternici. Trebuie multă grijă când este preparată pentru că este considerată o carne „uscată”.

Cele mai gustoase sunt preparatele fierte (gulaș, rulade, fripturi marinate etc.). Chiar și cârnații sunt foarte aromați și gustoși când se adaugă un pic de grăsime.

În orice caz, carnea de cal este incredibil de sănătoasă și sfătuim pe toată lumea să consume mai mult din acest tip de carne în loc de porc sau pui.

Cei care iubesc caii ar trebui să-i mănânce. De ce susținem asta?

Pentru că aceasta ar însemna să nu fie supuși niciunei terapii inutilă și chinuitoare cu medicamente dăunătoare atunci când perspectiva recuperării este discutabilă. În momentul în care se constată că acesta a suferit o accidentare sau o fractură din care oricum va muri, chiar dacă i se administrează tratamente peste tratamente, ar fi mai bine ca el să ajungă într-un abator. Acolo suferința îi va fi curmată pe loc.

Nu mai vorbim de injecția letală extrem de costisitoare și care introduce în organismul calului substanțe otrăvitoare. Substanțele obligă ulterior la distrugerea corpul calului, ceea ce va presupune un alt cost. Toate acestea pot fi evitate foarte ușor prin „vizita” la abatorul de cai. Astfel, calul poate fi însoțit și mângâiat până în ultimul moment.

Aceasta metodă este benefică pentru toată lumea. Cei care îl consumă vor ști că această carne este una curată, iar animalul nu a suferit nicio clipă. Asta spre deosebire de orice fel de carne cumpărată din supermarket, despre care nu știm ce substanțe nocive conține și cât de mult a suferit animalul pe care urmează să-l consume.

Citește și Adevărul despre burgerii de la McDonald’s.

Sursa foto