Cauzele impotenței Actual

Cauzele impotenței

Impotenţa este definită ca fiind incapacitatea de a avea o erecţie sau de a menţine o erecţie ori de a ejacula. Cauzele impotenței sunt împărțite în două mari categorii: funcționale sau emoționale.

Iată mai jos cauzele care vă pot împiedica să aveți o erecție.

Anumite boli cardiovasculare – acestea pot fi o cauză funcțională a impotenței.

O anumită categorie de medicamente – există medicamente care pot duce la disfuncții erectile:

  • diureticele: Furosemidil sau Spironolactona
  • hormoni sintetici
  • inhibatori de reabsorție ai serotoninei
  • unele antidepresive: Xanax, Diazepam, Codeină
  • alcoolul în exces sau cocaina
  • chimioterapeutice
  • beta-blocantele

Cauze endocrine – corpul uman folosește și hormoni pe lângă nervi pentru a transmite senzații creierului. Astfel, dezechilibrele hormonale pot duce la impotență.

Anexietatea de performanță – una dintre cele mai întâlnite tulburări care duce la disfuncții erectile tranzitorii. În momentele intime, așteptările sunt mari, mai ales cele la bărbatului. Astfel, apare o presiune artificială care poate crea un stres major. În această situație, creierul este construit să lupte sau să fugă. Moment în care sistemul nervos parasimpatic oprește toate funcțiile neesențiale, și păstrează toată energia pentru fugă sau luptă. Creierul va decupla sângele de la organele genitale dar și de la partea creierului care e responsabilă cu plăcerea sexuală. În această situație este recomandat să nu insiști în a continua actul sexual ci să te relaxezi să vorbești cu partenera despre acest aspect. Acesta va reduce stresul iar șansele unui act sexual reușit vor crește cu siguranță.

Stilul de viață – erecția are nevoie de faza de excitare iar dacă trecem printr-o perioadă grea, anxietate, depresie sau tristețe se va reflecta imediat și în performanțele din dormitor.

Citește și Cum erau homosexualii percepuți în Imperiul Roman

Sursa foto