Caz uluitor în China. O familie și-a regăsit fiul răpit după 32 de ani Magazin

Caz uluitor în China. O familie și-a regăsit fiul răpit după 32 de ani

Doi părinți din China și-au regăsit copilul dispărut după 32 de ani. Folosind tehnologie de recunoaştere facială, poliția a reușit să rezolve acest caz, relatează BBC.

Povestea lui Mao Yin

Băiatul, pe nume Mao Yin, a fost răpit când avea numai 2 ani din faţa unui hotel din oraşul chinez Xi’an, în provincia Shaanx. După ce a fost răpit, acesta a fost vândut unui cuplu fără copii din provincia Sichuan. În toți acești ani familia nu a încetat să îl caute, distribuind pliante cu fotografia băiatului peste tot.

Mao Yin nu a știut până în prezent că el a fost crescut de părinți adoptivi care i-au dat numele de Gu Ningning. De asemenea, nici cuplul nu a știut că băiatul a fost răpit. Cei doi tineri au adoptat copilul de la un individ care susținea că nu mai are posibilitate să îl crească.

Cum a fost găsit Mao Yin?

În luna aprilie a acestui an, poliția din Xian a aflat că un bărbat din provincia Sichuan a cumpărat un copil din Sahhnxi la finalul anilor ’80. Poliția a început să investigheze cazul, folosind tehnologie de recunoaștere facială pentru a analiza o fotografie veche cu Mao. Astfel au simulat imaginea lui Mao adult, comparând-o apoi cu imaginile din baza de date naţională.

Mao Yin a fost supus unui test ADN, iar în urma rezultatului și-a întâlnit părinții naturali. Acesta a declarat că va menține legătura cu ambele familii.

Citește și Un tânăr și-a construit o proteză robotizată din piese Lego.

Sursa foto