Masajul la prostată poate ajuta la prevenirea multor patologii ale prostatei, dar pentru a-i înțelege efectele trebuie să precizăm că pe lângă beneficii poate provoca și probleme.
Ce este masajul de prostată și la ce ajută?
Masajul de prostată este de regulă folosit de medici pentru a ajunge direct la prostată prin anus. Doctorii urologi din Rusia și China practică această procedură pentru a trata diferite boli ale sistemului sexual masculin, dar și pentru a obține secreția glandei prostatei. Pe lângă scopul medical, masajul prostatei este folosit și ca practică sexuală.
Cine ar trebui să practice această procedură?
Masajul prostatei în scop terapeutic și preventiv este de obicei efectuat de un urolog. Dar pentru că este un proces destul de delicat, mulți bărbați nu merg la doctor și-l practică singuri acasă sau foarte posibil cu un partener de încredere. Doar că practicat acasă poate fi adesea periculos, deoarece procedura efectuată greșit poate provoca un mare rău organismului.
Pentru a evita posibilele probleme ulterioare este recomandat, să se consulte un specialist înainte de a începe procedura. Doar medicul poate determina dacă este necesar sau contraindicat un astfel de masaj, de asemenea, tot doctorul poate veni cu sfaturi care să facă procedura cat mai plăcută.
De ce este util masajul prostatei?
Medicii au remarcat de-a lungul timpului multe beneficii ale masajului la prostată, printre care se numără:
- Scurgerea unui lichid din glandele prostatice, datorită căreia permeabilitatea canalelor interne este normalizată;
- Îmbunătățește circulația sângelui în țesutul prostatic, ceea ce are un efect benefic asupra proprietăților musculare ale glandei;
- În momentul în care se scurg secrețiile glandelor prostatice, bacteriile dăunătoare sunt îndepărtate din organism.
Cât trebuie să dureze masajului la prostată?
Durata unei ședințe de masaj nu trebuie să depășească 1-2 minute; durata fiind suficientă pentru a obține un efect benefic. De obicei, masajul terapeutic include 10-15 proceduri spe săptămână, iar după fiecare ședință trebuie să se analizeze secreția de prostată a pacientului. După cele 15 proceduri urmează o pauză de 3 săptămâni urmând a se repeta procedurile.
Important de reținut este faptul că înainte de a practica această procedură trebuie să consultați un doctor de specialitate.
Citește și 10 lucruri pe care trebuie să le știți dacă vă place să dormiți dezbrăcați