Cea mai bună apă de băut Actual

Cea mai bună apă de băut

Apa este cel mai important nutrient pentru corpul nostru și joacă un rol vital în menținerea sănătății noastre. Dar, având la dispoziție atât de multe tipuri diferite de apă, poate fi dificil să știm care este cea mai bună apă de băut.

În general, cea mai sănătoasă apă de băut este cea curată, pură, care nu este contaminantă. Cu toate acestea, calitatea apei poate varia în funcție de sursa de proveniență a acesteia, de procesul de tratare și de ambalaj în care este păstrată. Să aruncăm o privire atentă asupra unora dintre diferitele tipuri de apă și la ce beneficii ar putea să aducă.

Apă de la robinet:

Apa de la robinet este cea mai comună sursă de apă potabilă pentru mulți oameni. Este de regulă furnizată de municipalitate și tratată pentru a îndeplini anumite standarde de siguranță. În general, apa de la robinet poate fi băută în siguranță și oferă minerale esențiale precum calciu și magneziu. Cu toate acestea, calitatea apei de la robinet poate varia în funcție de locație și de procesul de tratare. În unele cazuri, apa de la robinet poate conține substanțe chimice, nocive precum plumbul sau clorul.

Apă filtrată:

Apa filtrată este apa care a fost purificată printr-un sistem de filtrare. Acest tip de apă poate fi obținută printr-un sistem de filtrare la domiciliu sau achiziționată de la un furnizor. Apa filtrată este în general lipsită de contaminare și are un gust curat. De asemenea, poate conține minerale benefice precum calciu și magneziu, dar aceasta depinde de procesul de filtrare utilizat.

Apa îmbuteliată:

Aceasta este apa îmbuteliată și vândută în sticle. Poate fi obținut din izvoare naturale, purificat prin osmoză inversă sau filtrat prin cărbune activ. Apa îmbuteliată este convenabilă și disponibilă pe scară largă, dar poate fi costisitoare și nu întotdeauna ecologică. Unele ape îmbuteliate pot conține, de asemenea, substanțe chimice nocive. Ar trebui să cumpărați doar apă îmbuteliată în sticle de sticlă.

Apa minerală:

Apa minerală este apă care conține minerale naturale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul. Este obținut din izvoare subterane și este adesea îmbuteliat la sursă fără niciun tratament. Cu toate acestea, poate avea un conținut ridicat de sodiu și poate să nu fie potrivit pentru persoanele care urmează o dietă săracă în sodiu.

Apa alcalină:

Apa alcalină este apa care are un nivel de pH mai mare decât apa obișnuită. Se crede că are beneficii pentru sănătate, cum ar fi: reducerea refluxului de acid și îmbunătățirea sănătății oaselor. Cu toate acestea, există dovezi științifice limitate care să susțină aceste afirmații. Apa alcalină poate fi produsă printr-un ionizator de apă sau achiziționată direct în sticle.

În concluzie, cea mai sănătoasă apă de băut este cea curată, pură și necontaminantă. Apa de la robinet, apa filtrată și apa minerală pot oferi toate minerale esențiale. Apa îmbuteliată și apa alcalină pot avea unele beneficii pentru sănătate, dar pot fi costisitoare și nu întotdeauna ecologice.

Citește și Fructele care NU conțin vitamina C

Sursa foto