Cei mai bogați români în 2020 Business

Cei mai bogați români în 2020

Publicația Forbes a realizat clasamentul cu cei mai bogați români în 2020. După încheierea unui an atipic și dificil pentru mulți oameni de afaceri, Forbes a publicat cifrele averilor celor mai bogați oameni din România.

„Informaţiile au fost obţinute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanţelor, de la Registrul Comerţului, din bazele de date ale portalului termene.ro sau de la oamenii de afaceri intervievaţi”, relatează Forbes România.

Top 10 cei mai bogați români din 2020

10. Iulian Dascălu – 1,2 mld. lei

Iulian Dascălu și-a construit un imperiu în domeniul imobiliarelor, iar povestea sa este descrisă de proiectele Iulius pe care le dezvoltă de mai bine de două decenii.

9. Anca Vlad – 1,3 mld. lei

Grupul Fildas-Catena, deținut de Anca Vlad, cel mai puternică femeie din business-ul românesc, a raportat în anul 2019 un record al afacerilor.

8. Familia Talpeș – 1,4 mld. lei

Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global, își schimbă strategia în perioada pandemiei și se implică activ în problemele comunității.

7. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu – 1,4 mld. lei

Sunt printre cei mai importanţi antreprenori români din industria de real estate. Răbdarea, disciplina, perseverenţa și curajul reprezintă doar câteva dintre elementele care le-au pavat calea spre succesul de care se bucură astăzi.

6. Radu Dimofte – 1,5 mld. lei

Pandemia a schimbat modul în care trăim și viziunea asupra lumii într-un timp extrem de scurt. Primii care au experimentat puterea Asa distructivă au fost antreprenorii din industria HoReCa.

5. Zoltan Teszari – 1,9 mld. lei

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore. Investiţiile masive din ultimii ani au asigurat stabilitatea afacerii și au generat un profit record în 2019.

4. Anastasia Soare – 2,3 mld. lei

Anastasia Soare pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar își păstrează supremaţia din „Regatul Sprâncenelor”.

3. Ion Țiriac – 6 mld. lei

Ion Ţiriac continuă să-și crească afacerile, dar nu stă prea departe nici de arena sportivă.

2. Dragos și Adrian Pavăl – 7,5 mld. lei

Compania Dedeman, deținută de fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

1. Daniel Dines – 7,7 mld. lei

În topul listei cu cei mai bogați români în 2020 se află Daniel Dines. El este fondatorul companiei UiPath care se ocupă cu tehnologii de automatizare pentru crearea de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană. 

Citește și Daniel Dines, cel mai bogat român al momentului. Ce avere are?

Sursă foto