Daniel Dines, cel mai bogat român al momentului. Ce avere are? Business

Daniel Dines, cel mai bogat român al momentului. Ce avere are?

Daniel Dines este cel mai bogat român al momentului, reușind astfel să îl surclaseze pe miliardarul Ion Țiriac în topul celor mai bogați oameni din România. Daniel Dines are 47 de ani și este fondatorul companiei UiPath care se ocupă cu tehnologii de automatizare pentru crearea de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană. Compania manageriată de Daniel Dines este evaluată în prezent la 7 miliarde de dolari.

„Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană.”, a declarat Daniel Dines.

Ce avere are Daniel Dines?

Afaceristul se bucură de un imens succes la nivel global și spune că și-a dorit cu tărie de la început să ajungă lider global în domeniul în care activează. În prezent, Daniel Dines deține 20% din compania UiPath, iar averea sa este estimată la 1,4 miliarde de dolari, conform Forbes.

Secretul succesului miliardarului român Daniel Dines

Daniel Dines a declarat pentru Forbes că printre ingredientele succesului s-au numărat: construirea unei echipe și a unei culturi organizaționale puternice, setarea unei viziuni globale, atragerea unei echipe bune de specialiști, pătrunderea pe o piață mare, globală, și, poate cel mai important aspect enumerat – smerenia în business: abilitatea de a rămâne umil, în ciuda reușitei.

Firma condusă de Daniel Dines s-a bucurat de o creștere rapidă care s-a datorat printre altele și dezvoltării domeniului tehnologiei. „Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței. Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global.”, a declarat miliardarul român pentru Substantial.ro.

UiPath, afacerea născută în România care a ajuns lider mondial

Compania UiPath a fost înființată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă, doi IT-iști români care au lucrat la mari companii din SUA. Primul sediu al UiPath a fost în București, extinzându-se ulterior în Londra, New York, Bangalore, Paris, Singapore, Washington, D.C. și Tokyo.

În anul 2018, UiPath a devenit liderul domeniului Robotic process automation (RPA), cu încasări de 114,8 milioane de dolari, în creștere cu 629,5% față de anul precedent. Într-un singur an, compania UiPath și-a depășit principalii competitori, urcând de pe locul al 5-lea pe primul loc, în ceea ce privește cota de piață.

Firma UiPath a fost clasată în 2019 de locul 3 în Forbes Cloud 100, topul celor mai bune companii private din lume în industria de tehnologie. Compania are în prezent 3,200 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de 155 de milioane de dolari și consideră că va ajunge la valoare dublă în acest an.

Citește și Donații din partea companiilor și persoanelor publice din România pentru lupta împotriva COVID-19.

Sursa foto