Cei mai buni burgeri s-au întrecut la BurgerFest 2018 Magazin

Cei mai buni burgeri s-au întrecut la BurgerFest 2018

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, a avut loc, în București, cea de-a patra ediție a festivalului BurgerFest, singurul eveniment din România dedicat în totalitate burgerilor. Au fost trei zile de burgăreală, cu peste 70 de sortimente de burgeri, pregătiți de nu mai puțin de 27 de restaurante din întreaga țară, bere rece, relaxare la iarbă verde și, evident, muzică bună.

În cadrul unei competiții, unde au participat toate cele 27 de restaurante, van-uri sau truck-uri de profil, din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa sau Râmnicu Vâlcea, participante la festival, jurizate de personalități relevante din domeniul culinar, a fost desemnat CEL MAI BUN BURGER.

După îndelungi degustări și deliberări, juriul, format din chef Alex Petricean , chef Florin Scripca (FOA) și chef Nico Lontras, a decis câștigătorul din acest an.

Pe locul 1 s-a clasat burger-ul „Trahanache” al celor de Food Stuff. Preferatul juriului conține o chiflă suculentă din carne de porc, murături prăjite, șorici crocant și mujdei dobrogean cu maioneză.

Locul 2 a fost ocupat de Circus Pub și al lor „Leroi Hamburger”, cu carne de vită Charolaise, brânză brie, piept de rață afumat, carpaccio de trufe, escargots și un mix de salată.

Iar, nu în ultimul rând, podiumul a fost completat de Hashtag Pub, cu „The Messy Burger”, care conține carne de vită Black Angus, brânză italiană provolone, sos chimichurri, bacon, roșie, mix de salate, frumos aranjate într-o chiflă brioche.

Burger-ul, originar din Texas și care a cucerit în ultimii ani și România, nu mai este doar un produs fast-food, spun bucătarii, care le propun pofticioșilor variante gourmet: burger cu whisky, creveți și ficat de gâscă, în chifle roz, făcute cu sfeclă sau negre, tăciune, din aluat și cărbune vegetal.

Doar în capitală sunt peste 40 de localuri specializate în burgeri. Și nu includem aici lanțurile de restaurante. Toate împrospătează periodic rețetele, începând cu „ambalajul” pufos. Se condimentează numai cu sare și piper, fie că este vită, curcan, miel, rață, iepure, struț sau chiar crocodil. Orice altceva, după spusele specialiștilor, estompează gustul cărnii.

(surse foto: Facebook și BurgerFest)