McDonald’s renunță la aditivii din burgeri Business

McDonald’s renunță la aditivii din burgeri

McDonald’s a anunțat că va elimina toți aditivii artificiali din burgeri, în toate cele 14.00 de restaurante din Statele Unite. Acest lucru înseamnă că nu vor mai avea arome și conservanți artificiali sau culori provenite din surse artificiale. Compania va schimba compoziția bucăților de carne de vită, a chiflelor, a brânzei, dar și a sosului folosit în celebrul Big Mac, pentru a le face mai sănătoase.

Chiflele nu vor mai conține propionat de calciu, un aditiv utilizat în industria alimentară, pe post de conservant, pentru extinderea termenului de valabilitate, care ajută la prevenirea creșterii bacteriei și a mucegaiului pe produsele de panificație și patiserie.

Însă, este posibil ca noua mișcare din partea McDonald’s să fi pornit din cauza unor cercetări anterioare care au descoperit că acest aditiv alimentar poate afecta, într-un mod negativ, comportamentul copiilor. Studiul, publicat în Journal of Pediatrics and Child Health, a arătat că propionatul de calciu poate provoca iritabilitate, neliniște, lipsă de concentrare și tulburări de somn la unii copii. În plus, eliminarea acestui conservant din alimente ar putea inversa astfel de probleme comportamentale.

Compania americană va elimina, totodată, și acidul sorbic, un conservant alimentar sintetic care se găsește în brânzeturi și care împiedică apariția mucegaiului. O serie de studii efectuate pe șobolani, șoareci și câini au arătat că acesta nu este toxic și nici cancerigen. Totuși, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, unii oameni pot avea reacții alergice la acidul sorbic din produsele cosmetice.

Sosul de Big Mac își va pierde și el mai multe ingrediente artificiale, printre care sorbat de potasiu, benzoat de sodiu și edetat de calciu disodiu, care, consumate în cantități mai mari decât cele normale, pot cauza probleme de dezvoltare și reproducere.

În 2016, McDonald’s a renunțat la aditivii artificiali din bucățile de pui prăjite, Chicken McNugetts, și la siropul de porumb, folosit în realizarea chiflelor ca alternativă la zahăr.

(sursă foto: nationsrestaurantnews)